Proiecte de 33 milioane de lei pentru comunitatea defavorizată din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1151 Vizualizări

Proiecte de 33 milioane de lei pentru comunitatea defavorizată din Târgu Mureș

Conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunțat că patru proiecte depuse spre finanțare pe prioritatea 9.1 prin Programul Regio 2014-2020, care însumează o investiție de peste 33 milioane lei alocată pentru comunitatea defavorizată din Municipiul Târgu Mureș, au fost contractate.

Modernizare și dezvoltare

La nivelul municipiului Târgu Mureș au fost depuse și contractate următoarele proiecte: ”Modernizare strada Prutului”, ”Locuințe sociale strada 8 Martie nr. 53”, ”Modernizare strada Zarandului” și ”Lucrări de eficientizare energetică și consolidare la Școala Gimnazială nr. 7, corp B”. Valoarea totală însumată de acestea este de 33.465.207,76 lei. Din total, suma de 20.953.147,74 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată. Investițiile se vor finaliza în luna decembrie a anului 2023, conform estimării beneficiarului.

Directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, a transmis: ”Scopul finanțării acestor proiecte se suprapune cu obiectivul Primăriei municipiului Târgu Mureș, de a reduce până în anul 2023, numărul de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în zonele urbane marginalizate din municipiu. Actualul Program Operațional Regional 2014-2020, prin Axa Prioritară 9.1, finanțează acțiunile ce propun soluții pentru o parte din aceste probleme, în acest caz fiind vorba de străzi, o școală și mai multe locuințe sociale. În zonele urbane, proiectele vizează intervenții integrate care urmăresc combaterea sărăciei și promovarea incluziunii sociale în comunitățile marginalizate, cu accent asupra celor cu populației de etnie roma. La nivelul proiectelor, Programul Operațional Regional 2014-2020 gestionat de ADR Centru la nivelul Regiunii Centru, finanțează investițiile în infrastructură şi echipamente, iar Programul privind Capitalul Uman finanțează investițiile complementare de tipul serviciilor. Aceste proiecte de pe Axa 9 completează numărul consistent de proiecte aflate în derulare, depuse de municipiul Târgu Mureș, cu scopul de a crește gradul de dezvoltare și de atractivitate economico-socială a municipiului pentru a deveni casă pentru cât mai mulți cetățeni din județ și nu numai”.

„Roadele muncii în echipă”

„Încep să se vadă roadele muncii în echipă! ADR Centru a anunțat astăzi că Municipiul Târgu Mureș a contractat toate cele patru proiecte depuse spre finanțare pe prioritatea 9.1 „Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității”, prin Programul Regio 2014-2020. Proiectele privind cele două străzi vizează modernizarea părții carosabile, colectarea apelor pluviale, semnalizare orizontală și verticală, amenajarea accesului la proprietățile riverane aflate pe traseul fiecărei străzi, a trotuarelor, a pistei destinate traficului de cicliști, a intersecțiilor, precum și a zonelor verzi, alături de plantare și toaletare arbori”, a informat, pe pagina personală de Facebook, Alexandru Gyorgy, viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Tot acesta a mai făcut trimitere și la lucrările ce urmează să se deruleze la Școala Generală nr. 7, care vor contribui la „îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului educațional pentru cei 180 de elevi ai școlii”.

Totodată, prin finanțarea nerambursabilă Regio 2014-2020 pentru locuințele sociale, vor fi construite patru blocuri alcătuite din 20 de apartamente fiecare, pe strada 8 Martie din Târgu Mureș, va fi creată infrastructura de apă-canal, infrastructura de drum și un spațiu de joacă pentru beneficiari.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE