Spectacol mureșean, la Festivalul Naţional de Teatru Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Spectacol mureșean, la Festivalul Naţional de Teatru

Spectacolul ”Trădare” de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop, va participa la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la Bucureşti (5 – 13 noiembrie 2022).

Selecţia a fost făcută de echipa curatorială formată din criticii Oana Cristea Grigorescu, Mihaela Michailov şi Călin Ciobotari şi a avut în vedere exclusiv spectacole produse în stagiunea 2021-2022.

Spectacolul ”Trădare” va fi inclus în secţiunea Istorii fluide, subsecţiunea Micro-istorii. Familii scindate.

Pe fundalul aparent idilic al unor familii „de succes“, se proiectează eşecul a trei adulţi incapabili să-şi gestioneze prieteniile, pasiunile şi duplicitatea care începe să le definească vieţile. Aceasta este tema centrală a piesei „Trădare“, scrisă de dramaturgul englez Harold Piner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. O reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării şi dezintegrării unui triunghi amoros, prin retrăirea momentelor esenţiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relaţiilor de prietenie, iubire și încredere.

Traducerea piesei e semnată de Bobi Pricop, scenografia îi aparţine Oanei Micu, coregrafia a fost realizată de Eduard Gabia, regia tehnică e asigurată de Teodora Crăciun, iar lighting design-ul e realizat de Attila Kaszoni.

Din distribuţie fac parte actorii Elena Purea, Richard Balint, Theo Marton şi Mihai Crăciun.

Participarea la FNT va fi cea de-a treia prezenţă a spectacolului ”Trădare” în cadrul unui festival, după reprezentaţia susţinută în luna iunie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi reprezentaţia care va avea loc în 22 septembrie la Chişinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE