Home / Cultură / Mureș: Lectura la veioză, soluția organizatorilor Bookfest pentru economisirea energiei electrice

Mureș: Lectura la veioză, soluția organizatorilor Bookfest pentru economisirea energiei electrice

Distribuie

Preşedintele executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică, a propus joi, în deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Salonului de Carte Bookfest de la Târgu Mureş, o soluţie pentru reducerea consumului de energie electrică, prin stingerea televizorului şi aprinderea unei veioze pentru citit.

„Aş vrea doar să le reamintesc celor care poate vor urmări această ceremonie (de deschidere a Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureş, n.r.) faptul că ne propunem cu toţii să economisim energie electrică din motive pe care le cunoaşteţi foarte bine. Şi cred că dacă stingem televizorul, din cele 5 sau 6 ore pe care le consumă românul la televizor în fiecare zi, măcar jumătate de oră, ca să deschidem o veioză, putem să contribuim şi la acest deziderat”, a arătat Mitrică.

Salonul de Carte Bookfest a revenit după trei ani la Târgu Mureş cu ediţia a VII-a, începând de joi până duminică, iar în acest interval editurile Humanitas, Polirom, ART, Curtea Veche Publishing, Nemira, Corint, For You, ALL, Andreas, Niculescu-Oxford, Litera, RAO, Herald, Pearson – Excellent English Education, Antim Ivireanul, Betta, Garabontzia şi Diana Press oferă peste 30.000 de volume.

Majoritatea editurilor au anunţat reduceri cu până la 50% faţă de preţul din librării.

Pe parcursul Salonului de Carte Bookfest, la Teatrul Naţional Târgu Mureş publicul îi poate întâlni pe Cristian Tudor Popescu, Radu Paraschivescu, Sabina Fati, István Téglas, Alina Nelega, Alexandru Stermin, Ioana Bot, Florin Bican, Peter Demeny, Denisa Comănescu, Lidia Bodea şi mulţi alţii.

Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit, iar intervalul de vizitare este 10,00 – 20,00, în toate cele patru zile de Bookfest.

(www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.