Home / Invatamant / Proiect internațional la Colegiul Național ”Unirea”

Proiect internațional la Colegiul Național ”Unirea”

Distribuie

Colegiul Național ”Unirea” din Târgu Mureș organizează, în perioada 28-30 septembrie, competiția ”Unirea Hackathon”, în cadrul proiectului Erasmus+ ”Hackathon EU” 2020-1-ES01-KA202-082752, cofinanțat de Uniunea Europeană.

”Scopul proiectului constă în a permite elevilor să înțeleagă provocările disciplinelor ESTEAME, să îi încurajeze să dezvolte abilități transversale și competențe cheie, cum ar fi competențele digitale, gândirea critică, rezolvarea problemelor, precum și promovarea conceptului de a învăța să înveți. Evenimentul își propune să stimuleze exprimarea ideilor inovative ale elevilor, să încurajeze lucrul în echipă, să contribuie la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții creative și inovative. La competiție participă echipaje formate din câte cinci elevi de la specializarea matematică-informatică, intensiv informatică din Colegiul Național ”Unirea”. Echipajele vor fi coordonate de profesori mentori și vor avea la dispoziție dotarea tehnică corespunzătoare. Echipajul câștigător va participa la competiția internațională, care se va desfășura în 2023, în Italia. La competiția internațională vor participa elevi din Spania, Italia, Portugalia și Croația, alături de echipajul câștigător de la Colegiul Național ”Unirea”, au informat reprezentanții Colegiului Național ”Unirea” din Târgu Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Râciu caută chiriaș pentru un parc industrial

Distribuie Comuna Râciu, autoritate cu sediul în localitatea Râciu, strada Gheorghe Șincai nr. 58, cod …