Investiție pentru un Reghin mai curat Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Investiție pentru un Reghin mai curat

Întruniți într-o ședință de urgență în regim de îndată, consilierii reghineni au aprobat joi, 22 septembrie, proiectul de hotărâre privind „Înființarea unui Centru de Colectare prin aport în Municipiul Reghin, județul Mureș”, inițiat de primarul municipiului Reghin, Márk Endre.

Prin acest proiect, Primăria Municipiului Reghin intenționează dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separate, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a transiției la economia circular. Conform proiectului, centrul de colectare prin aport în Municipiul Reghin va beneficia printre altele de o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip alb-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care duc deșeuri, respectiv a camioanelor (captractor) care aduc/ridică containelele mai sus menționate, platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă și canalizare pentru captarea apelor pluviale.

Proiect de 3,8 milioane de lei

Valoarea maximă eligibilă a proiectului aprobată de consilieri este de 3.830.914 de lei, fără TVA. Locația găsită pentru a găzdui această investiție este un teren situat pe strada Gurghiului întins pe o suprafață de 12.627 de metri pătrați. Pentru această investițiile, în cursul zilei de joi, 22 septembrie, ziua aprobăprii proiectului, a și fost deschis apelul de proiecte necompetitiv, pe principiul ”primul venit, primul servit”, cu respectarea cerințelor privind încadrarea proiectului în specificațiile impuse de Ghidul Specific- Condiții de accesare a fondurilor aferente PNRR în cadrul apelului de proiecte, aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor din data de 8 septembrie 2022. Apelul de proiecte este structurat în runde de atragere de fonduri. Prima rundă de depunere a proiectelor deschisă joi, 21 septembrie, ora 12.00, urmează să fie deschisă până în data de 22 noiembrie, ora 12.00. Pot depune proiecte toți beneficiarii elegibili acestor tipuri de proiecte, în limita bugetului maxim eligibil prealocat.

„Depunem cerere de finanțare pentru înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, continuând astfel extinderea infrastructurii de colectare separată a deșeurilor. Centrele de colectare sunt utilizate pentru colectarea separată a deșeurilor, deșeuri ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door. Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări”, a precizat primarul municipiului Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE