Zilele Culturii Reghinene Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Zilele Culturii Reghinene

La inițiativa grupului PNL din Consiliul Local Reghin, Primăria și Consiliul Local Reghin organizează în perioada 23-25 septembrie prima ediție a Zilelor Culturii Reghinene. Timp de trei zile, reghinenii vor avea parte de spectacole de muzică ușoară, populară, folk, expoziții, prezentare de carte, spectacole de teatru și competiții de fotbal interșcolare. Acestea vor fi găzduite de Casa Municipală de Cultură ,,Eugen Nicoară”, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, Muzeul Etnografic ,,Anton Badea” și Parcul Tineretului.

Programul zilei de vineri, 23 septembrie, cuprinde o activitate cultural educativă pentru copii și prezentare de carte (Biblioteca Municipală ”Petru Maior”, ora 10.00), un spectacol de muzică ușoară cu participarea Școlii Gimnaziale ”Augustin Maior”, Asociației ”Flori de pe Mureș” și soliștii Oana Morar, Cotoi Maio Andreas, Maria Grama, Anca Branea, Raoul (Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”, ora 18.00).

Activitățile zilei de sâmbătă, 24 septembrie, vor debuta cu activități sportive pe terenul sintetic din Parcul Tineretului, începând cu ora 10.00. După masa, începând cu ora 17.00, iubitorii de frumos sunt invitați la expoziția artiștilor plastici Marcel și Alexandra Naste deschisă la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” începând cu ora 18.00, actorul Liviu Pancu va fi protagonistul unui One Man Show intitulat ”A fi sau a nu fi”. Iubitorii muzicii folk vor avea parte de un concert susținut de Grupul Anotimpuri, Dody G., Angela Mariașiu, Majay Gyozo, Adrian Bezna, găzduit de asemenea de Casa de Cultură ”Eugen Nicoară” începând cu ora 19.15.

Duminică, 25 septembrie, activitățile sportive vor continua în Parcul Tineretului, de la ora 10.00. Muzeul Etnografic ”Anton Badea” este și el inlcus în locațiile gazdă a Zilelor Culturii Reghinene, grație evenimentului ”Drumul Mierii” programat începând cu ora 16.00. În cadrul acestui eveniment vor fi discuții despre apicultura tradițională, recoltarea mierii din natură, prezentarea expoziției ,”Ocupații arhaice – albinăritul”, calendarul apicol, dar și degustare din diferite sortimente de miere. Invitatul special al evenimentului va fi apicultorul Mihai Grama. Atenția zilei de duminică, va fi îndreptată spre Biserica Săsească din Reghin care va găzdui începând cu ora 17.00 un concert de orgă și vioară susținut de Andrei Nădășan și Lucy Catrințașu. Nu în ultimul rând, iubitorii de muzică populară sunt așteptați de la ora 18.00 la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” unde vor susține recitaluri soliștii Asociației Culturale ,,Flori de pe Mureș” alături de Ioan Florin Miler, Cristina Maria Farcaș, Andreea Morariu, Costi Dumitru, Maria Neag și Sorin Pantea.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE