Cămin cultural multifuncțional pentru comunitatea din Găiești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Cămin cultural multifuncțional pentru comunitatea din Găiești

Conducerea Primăriei comunei Acățari a demarat, în data de 22 septembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 1.747.941 de lei, fără TVA, pentru continuarea lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții ”Construire Centru de Comunitate Multifuncțional în localitatea Găiești, comuna Acățari, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

36% din lucrare, realizată

Potrivit sursei citate, sursa de finanțare a investiției care va fi realizată în satul Găiești nr. 51/A pe un teren cu o suprafață de 4.721 de metri pătrați este bugetul local al comunei Acățari, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 octombrie 2022, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

”Lucrarea a fost începută în anul 2020. În urma abandonării lucrării de către executor este necesar relicitarea lucrării în vederea continuării execuției acesteia. Lucrarea este executată în proporție de 36%, pe categorii de lucrări: rezistență – 76%, arhitectură – 28%, instalații – 24%, montaj utilaje și echipamente tehnologice – 0%”, se precizează în Caietul de sarcini al licitației, document întocmit în data de 24 august 2022 și aprobat de către Osváth Csaba, primarul comunei Acățari.

Detalii despre investiție

Proiectul tehnic al investiției a fost realizat în luna noiembrie 2019 de către SC Intelcon Engineering SRL Cluj Napoca în conformitate cu datele din documentația pentru avizare a lucrărilor de intervenție DALI nr. 127/2018 elaborat de către SC Huzzo Studio SRL.

”Proiectul propus are ca scop construirea unui cămin cultural de o suprafață de 593,2 metri pătrați care să deservească întregii comune desfășurarea activităților culturale și sociale aferente acesteia. Se propune crearea unei săli de spectacol cu scenă pentru 200 de persoane, cu spațiile conexe necesare, vestiar, depozitare, și două săli multifuncționale pentru alte activități sociale și culturale. Din punct de vedere funcțional spațiile interioare se vor organiza pentru a corespunde cerințelor beneficiarului și normelor în vigoare. Clădirea va fi împărțită în două părți principale: două săli multifuncționale din partea vestică și sala de spectacol în partea estică, cu posibilitatea desfășurării acivităților în aer liber în prelungirea clădirii. Cele două fluxuri vor avea o cale de acces comună care se poate bloca temporar. Se propune și un oficiu pentru depozitare, preparare și distribuire alimente. Grupurile sanitare se vor grupa în două sectoare adiacente sălilor pe care le deservesc”, se arată în proiectul tehnic.

Amenajări diverse și locuri de parcare

În același document se mai menționează că ”regimul de înălțime al clădirii va fi parter, iar cota pardoselii se va aduce cât mai aproape de cota terenului natural”, respectiv că ”în clădire vor fi asigurate două accese principale: unul pentru cele două săli multifuncționale și unul pentru sala de spectacol”. Totodată, se vor mai asigura și ”căi de evacuare și intervenție”, la exterior ”se vor amenaja alei pietonale care să lege accesele în incintă cu accesele clădirii propuse”, iar materialele folosite ”vor fi reprezentate de pavaj din dale autoblocante.”

”Soluția de proiectare aleasă oferă posibilitatea mansardării ulterioare, dar și construirea altor construcții în partea estică a amplasamentului, în funcție de indicatorii urbanistici ai regulamentului local. Se propune împrejmuirea amplasamentului, amenajarea exterioară, precum și circulația semicarosabilă cu 20 de locuri de parcare. Se propune mutarea locului de joacă existent din condiții de siguranță, în momentul de față fiind așezat între cele două poduri din beton pe care se face accesul în amplasament”, se mai specifică în proiectul tehnic.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE