Bilanț optimist, dar îngrijorare pentru viitor la Mobex SA Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

Bilanț optimist, dar îngrijorare pentru viitor la Mobex SA

Mobex SA Târgu Mureș, societate care are ca obiect principal de activitate producerea și comercializarea de mobilier, a raportat recent, în data de 22 septembrie 2022, o cifră de afaceri de 7.844.000 de lei obținută în primele șase luni ale anului 2022, în creștere cu 28,9%, respectiv cu 8% comparativ cu perioada similară din anii 2020 și 2021.

Vânzările interne, în creștere

În ceea ce privește profitul net obținut în perioada ianuarie – iunie 2022, acesta se cifrează la 1.221.000 de lei în condițiile în care în anii anteriori, în perioada similară, SC Mobex SA Târgu Mureș înregistrase pierderi de 1.276.000 de lei în 2020 și de 1.457.000 de lei în 2021.

”Cifra de afaceri a crescut cu 8%, creșteri înregistrându-se la livrări export și intracomunitare pe relația vest. Pe relația est, scăderea este de 58%, scădere care se datorează izbucnirii conflictului armat între Rusia și Ucraina. La intern, vânzările au crescut cu 20%, creșterea fiind pe sectorul de amenajări hoteliere”, se menționează în raportul făcut public pe pagina web a Bursei de Valori București, www.bvb.ro.

Atenție la riscuri

Referindu-se la riscurile pentru următoarele șase luni, conducerea SC Mobex SA Târgu Mureș a menționat conflictul armat din Ucraina și Rusia care ”a redus la zero livrările directe către aceste state”, dar și creșterea semnificativă a prețurilor la energie și materie primă.

”Atâta timp cât plafonarea prețurilor, legiferată prin OU 27/2022 rămâne în vigoare, societatea este protejată de fluctuația prețurilor. Dacă până la ieșirea din vigoare a acestei ordonanțe, prețurile nu revin la nivelul finalului de an 2021, impactul asupra costurilor societății va fi uriaș”, se arată în documentul semnat de ing. Mihail Popescu – președintele Consiliului de Administrație, ing. Daniel Egri – director general și ec. Alina Moldovan – director economic.

”Oțelul, al cărui preț s-a majorat cu 100%, este materie primă și pentru feroneria de montaj și cea aparentă de la mobilă. Nu am avut niciodată ceva atât de violent și de rapid”, au semnalat autorii raportului.

Activitate în trei secții

În același document se mai informează că SC Mobex SA Târgu Mureș produce pe scară industrial mobilier din lemn din cele mai diverse tipuri: mobilier stil cu sculptură și/sau intarsie, mobilier corp, amenajări interioare, zone publice, tapițerii, statuete.

”Societatea își desfășoară activitatea pe o platformă de producție situată în Târgu Mureș, pe o suprafață de 92.034 de metri pătrați. Toate spațiile de desfășurare a activității sunt proprietatea societății. Activitatea se desfășoară în trei secții din care una este pentru producție de mobilă, o secție este specializată în prelucrat panouri – croit PAL și furnire, și o secție de întreținere. Activitatea de confecționat semifabricate masive a fost externalizată în anul 2019 către societatea afiliată Moxprim SRL, societate care își desfășoară activitatea pe platforma închiriată de la SC Mobex SA din Reghin, pe o suprafață de 75.489 de metri pătrați”, se precizează în raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE