Home / Administratie / Judecătoarea Andreea Ciucă, candidată pentru Instanța Supremă

Judecătoarea Andreea Ciucă, candidată pentru Instanța Supremă

Distribuie

Președinta Curții de Apel Târgu Mureș și a Asociației Magistraților din România, judecătoarea Andreea Ciucă, s-a înscris la concursul de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție care se desfășoară în perioada iulie – noiembrie 2022.

Concursul este organizat pentru ocuparea a 15 posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv 4 posturi la Secția I Civilă, 6 posturi la Secția Penală și 5 posturi la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

CV impresionant

Potrivit paginii web a Înaltei Curți de Casație și Justiție, www.iccj.ro, la concurs participă 47 de candidați, iar singurul magistrat mureșean dintre aceștia este judecătoarea Andreea Ciucă, declarată „Admisă” la verificarea cererii de înscriere și aflată pe lista candidaților pentru Secția Contencios Administrativ și Fiscal, unde s-au înscris 19 candidați.

Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca (1988), Andreea Ciucă a urmat ulterior cursuri de auditor la Ecole Nationale de la Magistrature din Paris, absolvite în 1993 cu diploma și calificativul final „Excelent”. Din anul 2001 este Doctor în Drept al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, specialitatea Drept procesual civil, coordonator prof. univ. dr. Ion Deleanu.

A publicat articole în revistele „Studia Universitatis Napocensis”,  „Dreptul” (1988, 1989, 1990, 2015), „Pro Jure” (1995), „Revista Română de Jurisprudenţă” (2019), este coautoare a lucrării „Justiția pentru minori” (2003), autoare a monografiei „Apelul” (2008), coautoare a lucrărilor „Buletinul jurisprudenței Curţii de Apel Târgu Mureş – repertoriu anual 2013”, „Buletinul jurisprudenței Curţii de Apel Târgu Mureş – repertoriu anual 2014”, „Buletinul jurisprudenței Curţii de Apel Târgu Mureş – repertoriu anual 2015”, „Buletinul jurisprudenței Curţii de Apel Târgu Mureş – repertoriu anual 2016”, „Buletinul jurisprudenței Curţii de Apel Târgu Mureş – repertoriu anual 2020”, „Buletinul Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială – 2015”, „Buletinul Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială – 2016”, „Buletinul Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială – 2018”, „Ajutorul de stat – Handbook 2019”, autoare a unor lucrări publicate pe site-ul Asociaţiei Internaţionale a Judecătorilor (IAJ-UIM), în cadrul temelor abordate de Comisiile de studiu şi/sau de conducerea Asociaţiei (2018, 2019, 2021, 2022).

A fost prezentă la numeroase seminare, conferinţe, workshop-uri, dezbateri, sesiuni, mese rotunde, reuniuni naţionale şi internaţionale, în calitate de organizator, moderator, expert și participant.

Din luna iulie 2017, judecătoarea Andreea Ciucă este președinta Curții de Apel Târgu Mureș.

În luna septembrie 2021, a fost nominalizată la categoria „Justiție”, la Gala Capital „Top 100 de Femei de Succes”.

Cum va decurge concursul

Conform informațiilor furnizate de site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție, concursul va continua cu următoarele repere principale: selecția celor 30 de lucrări pentru fiecare candidat și comunicarea listei hotărârilor selectate către comisia de organizare în situația candidaților pentru care au fost admise contestații (27 – 29 septembrie 2022), verificarea de către comisiile de evaluare a reprezentativității lucrărilor și realizarea, după caz, a unei noi selecții în completare (14 – 18 octombrie 2022), publicarea pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a lucrărilor anonimizate ale candidaților (25 – 27 octombrie 2022), perioada de dezbatere publică asupra lucrărilor candidaților, de transmitere din partea opiniei publice a eventualelor observații și sesizări cu privire la lucrările publicate (28 octombrie – 4 noiembrie 2022), evaluarea lucrărilor candidaților, publicarea rezultatelor evaluării și a rapoartelor comisiilor de evaluare (14 octombrie – 8 noiembrie 2022) și desfășurarea interviului și publicarea rezultatelor finale (după 18 noiembrie 2022).

„Concursul constă într-o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora și un interviu susținut în fața Secției pentru Judecători”, se menționează pe site-ul www.iccj.ro.

„La cererea de înscriere pot fi atașate, pe suport electronic – cd, stick, etc. – în format Word, maximum zece hotărâri judecătorești pronunțate și redactate de candidat, cu obiect diferit. De asemenea, candidații pot depune și lucrări de specialitate publicate, dacă este cazul, precum și orice alte înscrisuri considerate relevante, în limba română”, mai informează aceeași sursă.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.