Home / Invatamant / Peste 500 de studenți la Extensia UMFST din Hamburg

Peste 500 de studenți la Extensia UMFST din Hamburg

Distribuie

Deschiderea oficială a anului universitar 2022/2023 la extensia din Hamburg (UMCH) a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a avut loc sâmbătă, 24 septembrie, a anunțat rectorul universității, senatorul Leonard Azamfirei.

”În campusul din Hamburg înființat de UMFST în urmă cu 4 ani studiază medicina, în limba engleză, 538 de studenți. Dintre aceștia, 192 studenți încep în acest an, anul I. Ajunși deja în anul IV, studenții din prima promoție (2018) încep învățământul clinic în cele 15 spitale cu care universitatea are contracte de colaborare. Un corp profesoral format din cadre didactice tinere și performante din Târgu Mureș alături de medici din Germania, asociați universității pentru învățământul clinic, transformă pas cu pas visul tinerilor din 17 țări de a deveni medici, în realitate. Una dintre disciplinele obligatorii pe care le studiază studenții internaționali la Hamburg, alături de disciplinele de specialitate, este Cultură și civilizație românească. Se întâmplă acest lucru pentru că România trebuie să fie cunoscută cu ceea ce are frumos și valoros. Este modul în care UMFST înțelege să promoveze multiculturalitatea dar și valorile naționale. E pluribus unum!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Caravana de screening ajunge în judeţul Braşov

Distribuie Caravana de screening ajunge în judeţul Braşov. Femeile din Roadeş sunt invitate să participe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.