Home / Administratie / Borbély László, speaker la cea mai mare simulare academică din România a organismelor ONU

Borbély László, speaker la cea mai mare simulare academică din România a organismelor ONU

Distribuie

100 de tineri din România şi din străinătate participă la BISMUN 2022, cea mai mare simulare academică din România a organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cea de-a 12-a ediţie a evenimentului BISMUN va avea loc în perioada 26 septembrie – 30 septembrie 2022 la Bucureşti şi va reuni peste 100 de tineri români şi din alte state din regiune. Evenimentul este organizat de Asociaţia Tineretului ONU din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României şi Ministerul Afacerilor Externe.
Ceremonia de deschidere a avut loc luni, 26 septembrie, la Sala Transilvania din cadrul Guvernului României.

”Tinerii reprezintă motorul tranziţiei către o societate durabilă. Deciziile care se iau astăzi la nivelul decidenţilor se vor reflecta mai târziu în viaţa tinerilor. De aceea, este atât de important ca aceştia să fie cât mai activi, să participe la toate dezbaterile ce au loc în spaţiul public, iar contribuţia lor să fie valorificată”, a declarat Borbély László, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilier de stat în cadrul Guvernului României.
Conferinţa BISMUN 2022 (Bucharest International Student Model United Nations) este cea mai mare simulare academică din România a organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Conferinţa reprezintă un proiect unic în România pentru domeniul relaţiilor internaţionale şi al altor arii conexe, destinat studenţilor, din ciclul licenţă, masterat sau doctorat, proaspeţilor absolvenţi şi tinerilor profesionişti, simulând comitete, foruri decizionale din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
Tema generală a conferinţei BISMUN 2022 este reprezentată de „Climate Change” („Schimbările Climatice”). Prin tematică, proiectul accentuează importanţa deosebită pe care o constituie schimbările climatice şi felul în care efectele negative ale acestor fenomene afectează bunăstarea planetei. Totodată, proiectul se înscrie în eforturile mondiale pentru implementarea Agendei 2030, precum şi în cele europene pentru contracararea efectelor schimbărilor climatice.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.