Home / Cultură / Mircea Vintilă (re)vine la Reghin

Mircea Vintilă (re)vine la Reghin

Distribuie

Mircea Vintilă în concert la Reghin

Când?

Miercuri, 28 septembrie, ora 19:30;

Unde?

Dogma Pub.

Născut la 23 martie 1949, la București, Mircea Vintilă  face parte din prima generație de artiști folk din România, fiind la ora actuală unul din ultimul mohicani al acestui gen. Pe versurile lui George Coșbuc, Tudor Arghezi, Adrian Păunescu sau Florian Pittiș, artistul (re)aduce în atenție atât părțile frumoase ale trăirii umane, dragostea având un loc de cinste, dar și piese având ca și înțelepciune punctul de referință.

Greu de găsit o persoană care să nu fi ascultat măcar o piesă semnată Mircea Vintilă, sau cel puțin interpretată de artist, Mielul, Pământul deocamdată, Lordul John, Făt Frumos, Popa Nan, Bade Ioane, Hanul lui Manuc, Miruna, Constantin și Veronica, Noros Cecer, Un om pe niște scări, Lăptăria lui Enache, Adio deci pe curand, Peste răbdari te-am așteptat, Țara lui Leru-i Ler, Pielea ursului, Dragostea e o salată, Cântecul Bufonului, La fereastra spre livadă, Proverbe, Oprește-mă la tine și lista ar continua mult și bine.

Artistul  a poposit de nenumărate rânduri la Reghin, atât vara cât și iarna, primit de fiecare dată cu căldură de către publicul reghinean. Când la ”Dogma Pub”, atât pe terasă cât și în spațiul interior, când la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” la vreun festival de cântece de iarnă, Mircea Vintilă a fost mereu pe placul celor care au venit cu drag să-l asculte. Cu siguranță nu va face excepție nici prezența artistului de miercuri seara din ”Dogma”, când Mircea Vintilă îi așteaptă cu drag pentru o seară de muzică și multă bună dispoziție. Prețul de intrare la concert este de 30 de lei.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Director medical nou la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş

Distribuie Dr. Szekely Edit va ocupa funcţia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judeţean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.