Home / Administratie / Pregătiri de economii la Târgu Mureș. Școli și direcții comasate, iluminat stradal redus?!

Pregătiri de economii la Târgu Mureș. Școli și direcții comasate, iluminat stradal redus?!

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat, în urmă cu câteva zile, pentru Radio Târgu Mureș, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” pregătesc un set de măsuri menite să reducă cheltuielile la plata unor utilități precum încălzirea sau iluminatul public.

”S-a emis la începutul lunii septembrie o circulară, acum așteptăm de la Direcțiile Primăriei fiecare propunerile, ce propuneri va avea pentru reducerea consumului, inclusiv este posibil ca în anumite zone iluminatul stradal să fie redus la o capacitate mai mică, dar trebuie să analizăm datele la care săptămâna viitoare trebuie să găsim soluția finală, respectiv clădirile care nu prea sunt folosite, va trebui să comasăm anumite direcții, este posibil ca anumite școli să fie comasate ca să reducem cheltuielile de încălzire care vor fi foarte ridicate”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș la ”Părerea ta”, emisiune realizată de Luminița Avram.

Referindu-se la situația balonului presostatic din incinta Complexului de Agrement și Sport ”Weekend”, Soós Zoltán a menționat că acesta ”va fi oprit din octombrie, având în vedere că majoritatea sportivilor deja s-au dus la Bazinul Olimpic care este deja dat în funcțiune.”

”Încălzirea balonului neavând izolare termică reprezintă cheltuieli uriașe, dar avem alternative, atât Piscina ”Mircea Birău” cât și Bazinul Olimpic din zona fostului Ștrand ”1 Mai”. Asta înseamnă reducerea semnificativă a cheltuielilor”, a punctat edilul-șef din Târgu Mureș.

În cadrul aceleiași emisiuni, Soós Zoltán a mai informat că în decursul anului 2020 Primăria Municipiului Târgu Mureș a avut de achitat pentru încălzirea școlilor facturi lunare în valoare de 850.000 de lei, ”iar în decembrie 2021 aceleași facturi au fost în valoare de 3.500.000 de lei.”

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Extindere de canalizare în Hădăreni

Distribuie Conducerea Primăriei comunei Chețani anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …