Home / Administratie / PROIECT. Parcare subterană cu 300 de locuri, lângă două spitale din Târgu Mureș

PROIECT. Parcare subterană cu 300 de locuri, lângă două spitale din Târgu Mureș

Distribuie

Până cel târziu în luna martie 2023, autoritățile locale din Târgu Mureș vor avea în mapă studiul de fezabilitate pe baza căruia va demara o licitație pentru construirea unei parcări subterane în Piața Gării, care va avea o capacitate de 300 de locuri.

Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva zile, la Radio Târgu Mureș, de Soós Zoltán, edilul șef al ”Orașului Trandafirilor.”

”Suntem în elaborarea, pregătirea SF-ului, să fie pornit, respectiv în șase luni aproximativ se va finaliza parcarea subterană din Piața Gării, din fața zonei CFR, care va oferi o soluție pentru problemele grave de parcare cauzate tocmai de funcționarea acestor două instituții, spitale private (Nova Vita și Top Med – n.r.), care desigur sunt binevenite dar nu s-a gândit la crearea unei infrastructuri de parcare când erau aceste structuri avizate și acum încercăm să soluționăm cât se poate de repede, să fie o parcare subterană cu 300 de locuri, și asta ar ajuta nu doar clienții care se duc la cele două spitale sau la CFR, dar și locatarii din zona Pieței Gării”, a afirmat Soós Zoltán la ”Părerea ta”, emisiune realizată de Luminița Avram.

În cazul în care procedurile de avizare vor decurge după scenariul cel mai optimist, lucrările la viitoarea parcare subterană vor putea demara în partea a doua a anului 2023.

”Până în șase luni trebuie să predea studiul de fezabilitate proiectantul. Studiul de fezabilitate depinde de mulți factori, dar cel mai important e că trebuie să obțină toate avizele, ceea ce este foarte dificil. După ce s-au obținut avizele, noi reușim studiul de fezabilitate, vom putea porni procedura de licitație pentru execuție, deci cândva spre sfârșitul anului viitor putem cel mai devreme să vedem acolo utilaje care lucrează pentru realizarea acestui obiectiv important”, a subliniat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Extindere de canalizare în Hădăreni

Distribuie Conducerea Primăriei comunei Chețani anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …