Târgu Mureș: Nouă lei salvați din Ucraina, călătorie spre o casă nouă din SUA Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Târgu Mureș: Nouă lei salvați din Ucraina, călătorie spre o casă nouă din SUA

Cei nouă lei aduși în primăvară din Grădina Zoologică Odessa de către Fundația Wildlife din Africa de Sud, și-au început luni, 26 septembrie, călătoria spre noua lor casă.

Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, leii care au fost salvați din zona de război la începutul anului au fost găzduiți temporar de către Grădina Zoologică din Târgu Mureș până la momentul la care Fundația Wildlife din Africa de Sud a reușit să procure toate documentele și banii necesari pentru transportarea felinelor în noul lor habitat.

”Transbordarea leilor în cuști speciale a fost făcut sub supravegherea domnului Lionel de Lange, președintele Fundației Wildlife, cu sprijinul specialiștilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Felinele au fost pregătite pentru drum și sedate de către doctorul veterinar  Borka-Vitális Levente. După procesarea documentelor, cuștile au fost încărcate în camion, iar acesta a pornit astăzi către Aeroportul Otopeni din București. În 27 septembrie, felinele vor fi îmbarcate într-o aeronavă către Doha, iar de aici, cu un alt avion, vor zbura către Dallas, Texas, Statele Unite. Următoare escală va fi statul Colorado, care va fi și punctul final al călătoriei. Felinele vor avea rezidența permanentă lângă Kingsburg, pe o rezervație de circa 500 hectare”, se menționează în comunicat.

În același document se mai menționează că acțiunea ”a fost sprijinită de către organizații neguvernamentale internaționale din Statele Unite, Australia și Africa de Sud, precum și o organizație din România”, respectiv că transportul leilor din Odessa până la punctul final din Statele Unite are un cost de aproximativ 70.000 de euro. 

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE