Home / Administratie / Tren periurban și treceri subterane de cale ferată propuse la Târgu Mureș de primarul Soós

Tren periurban și treceri subterane de cale ferată propuse la Târgu Mureș de primarul Soós

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat, în urmă cu câteva zile, pentru Radio Târgu Mureș, că s-a întâlnit la București cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, cu care a discutat despre noi proiecte de infrastructură rutieră și chiar feroviară aflate pe agenda autorităților locale din ”Orașul Trandafirilor”.

”În principiu avem mai multe proiecte de dezvoltare pe transportul comun și periurban la Târgu Mureș”, a afirmat Soós Zoltán care a precizat că s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu, cu care a discutat ”situația și posibilitatea finanțării reabilitării căii ferate între Luduș și Reghin, respectiv investiția pentru a crea un tren periurban pentru transportul care ar putea să susțină și transportul în comun, respectiv construirea a trei treceri subterane pe linia de cale ferată în municipiul Târgu Mureș.”

”Urmează ca în săptămâna viitoare împreună cu domnul Vîlcan Adrian, directorul CFR Mureș, să ne deplasăm la Direcția CFR Național și să începem să lucrăm concret pe posibilitățile de finanțare și proiecte care prevăd nu numai achiziția de trenuri, ci și reparații, adică reabilitarea căilor feroviare de pe ruta Reghin – Iernut – Luduș, respectiv crearea de noi stații”, a mai menționat primarul municipiului Târgu Mureș la ”Părerea ta”, emisiune realizată de Luminița Avram.

Proiectul vizează construirea a trei pasaje subterane în următoarele zone din Târgu Mureș: Piața Gării, Libertății și Insulei.

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Extindere de canalizare în Hădăreni

Distribuie Conducerea Primăriei comunei Chețani anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …