Home / Slider / FOTO: ISU Mureș, exercițiu în teren pe Aeroportul „Transilvania”

FOTO: ISU Mureș, exercițiu în teren pe Aeroportul „Transilvania”

Distribuie

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe „Horea” al județului Mureș a oferit prin intermediul unui comunicat de presă, informații despre exercițiul în teren care a avut loc marți, 27 septembrie, pe Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureș.

„Astăzi, 27 septembrie 2022, începând cu ora 11:00, a avut loc un exercițiu comun cu tema „Gestionarea unei situații de urgență generată de un accident aviatic cu victime multiple”. Exercițiul a avut loc în teren pe terminalul Aeroportului Internațional “Transilvania” Târgu Mureș. Situația tactică a constat în: la contactul unei aeronave de zbor cu pista de aterizare, motoarele au început să arunce combustibil și să piardă putere, ceea ce a determinat pierderea controlului la activarea frânelor și la ieșirea aeronavei de pe pistă. În urma incidentului, în timpul derapajului, aeronava de zbor a lovit puternic o autospecială de asistență tehnică aflată în apropiere de calea de rulare. În primă fază intervin pompierii din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) al aeroportului, între timp este anunțat Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș care execută de îndată deplasarea la locul evenimentului cu forțe și mijloace de intervenție. De asemenea, în cel mai scurt timp se anunță conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea”, al județului Mureș despre eveniment, se raportează la IGSU, DSU, se alertează detașamentele învecinate din județ pentru a se deplasa în sprijin la intervenție și se alertează unitatea administrativ teritorială Ungheni. Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea”, domnul General de brigadă Călin-Ioan HANDREA, solicită subprefectului județului Mureș, domnul NAGY Zsigmond, activarea Planului Roșu. Aeronava de zbor și autospeciala implicate în incident, sunt vizibil afectate, iar în interiorul aeronavei au rămas blocate/încarcerate 18 persoane. Pe toată durata intervenției exista pericolul inițierii unui incendiu. Echipele profesioniste de intervenție împreună cu personalul din cadrul SPSU, intervin de îndată pentru limitarea propagării incendiului și extragerea victimelor. Printre principalele obiective ale exercițiului au fost: dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, optimizarea și asigurarea managementului în cazul producerii unui accident aviatic, cooperarea între structurile/instituțiile cu funcții de sprijin, verificarea implementării Planului Roșu la nivelul județului Mureș și perfecționarea deprinderilor personalului propriu. La exercițiu, ISU Mureș a participat cu următoarele forțe și mijloace: două autospeciale de stingere, patru autoturisme de teren, o autoscară mecanică, o autospecială pentru dezastre, două autospeciale de transport victime multiple, Punctul de Comandă Mobil, autospeciala CBRN, două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD, o motocicletă SMURD și un microbuz, cu 64 de cadre militare și 16 voluntari din cadrul ISU Mureș”, s-a specificat în comunicatul de presă.

I.M.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.