Home / Administratie / PROIECT: Tren metropolitan și linie reabilitată între Luduș – Târgu Mureș – Reghin

PROIECT: Tren metropolitan și linie reabilitată între Luduș – Târgu Mureș – Reghin

Distribuie

Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a anunțat marți, 27 septembrie, că a participat la o discuție concretă, la sediul Ministerului Transporturilor, ”despre legislație și pașii care pot fi urmați în vederea modernizării infrastructurii feroviare în județul Mureș.”

”În ce privește trenul metropolitan, este vorba despre modernizarea a 72,4 de kilometri de cale ferată. Vorbim despre documentație tehnico-economică, studiu de oportunitate, un plan investițional și alte documente care trebuiesc finalizate în vederea: reabilitării liniei, pentru ca viteza trenurilor să crească de la 80 km/h la 120-130 km/h; traversări în municipiul Târgu Mureș, în scopul decongestionării traficului; posibilitate de finanțare pentru modernizare gări și puncte noi de oprire; modernizare depou și alte lucrări de modernizare/ reabilitare. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Transportului, CFR, domnul Adrian Vâlcan – director CFR Mureș, reprezentantul Primăriei Târgu Mureș. Aceste discuții au fost demarate în urmă cu o lună, când am participat, la Primăria Târgu Mureș, la discuții aplicate cu factorii implicați, domnul primar Soos Zoltan și directorul CFR Mureș, domnul Adrian Vâlcan”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Dumitrița Gliga.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De Ziua Națională a României„Uniți în cuget și-n simțiriˮ

Distribuie Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 25 noiembrie, aproximativ 100 …