Home / Recomandări zi de zi / 150 de voluntari la ”Ascotid Trail Race”

150 de voluntari la ”Ascotid Trail Race”

Distribuie

”Ascotid Trail Race”, o competiție reușită organizată în acest week-end la Platoul Cornești din Târgu Mureș. Ajuns la a 6-a ediție, evenimentul a avut loc sâmbătă 24 septembrie, participanții bucurându-se de o zi cu soare și o organizare bine pusă la punct. Ca niciodată, 150 de voluntari s-au implicat în această acțiune, adunați în grupe la fiecare punct de hidratare și control pentru a-i susține cu lozinci motivaționale pe cei care aleargă. ”Vuia pădurea”, spun participanții, încântați de felul în care au fost încurajați.

Înscrisă în Campania de sănătate ”Marea provocare – We run on insulin!”, competiția sportivă s-a desfășurat în patru probe diferite semimaraton, cross, family și cursa copiilor. În jur de 480 de participanți s-au aliniat la linia de start.

”Ascotid Trail Race” este un spectacol cu culoare și muzică, este o competiție atipică, care are în spate o poveste”, ne spune Rodica Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș.

Feedback-ul pozitiv primit din partea participanților a convins organizatorii să pună bazele și altor concursuri de acest gen în viitor, pentru a promova sportul, ca stil de viață sănătos și echilibrat, și imaginea acestor copii, pentru a conștientiza rolul fiecăruia în parte, copil, părinte, medic, psiholog și societate. Dincolo de termenul de boală, diabetul zaharat este o condiție la care pacientul trebuie să învețe să se adapteze.

În Ascotid Mureș sunt înscriși peste 500 de membri, dar beneficiarii sunt mult mai mulți. Asociația își oferă serviciile acolo unde este nevoie, în toată țara, teste, materiale sanitare, consumabile pentru pompa de insulină, senzori de glicemie, ace, orice e necesar.

Amalia VASILESCU


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centru de întreținere autovehicule, în pregătire în Ungheni

Distribuie Comitetul Special Constituit al Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul …