Home / Administratie / Contract semnat pentru finalizarea lucrărilor la Patinoarul Artificial Târgu Mureș

Contract semnat pentru finalizarea lucrărilor la Patinoarul Artificial Târgu Mureș

Distribuie

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat miercuri, 27 septembrie, contractul pentru finalizarea lucrărilor la Patinoarul Artificial din Târgu Mureș, a anunțat în aceeași zi deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

”Investiția, începută în 2007, a fost întreruptă în anul 2013. Începând cu anul 2016, colegii mei din PSD Mureș au început demersurile, la nivel înalt, pentru ca investiția rămasă nefinalizată să fie preluată de la Ministerul Tineretului și Sportului de către CNI. Între timp, conducerea Clubului Sportiv Mureșul a reușit să intabuleze, în 2017, dreptul de administrare asupra terenului aferent, condiție esențială pentru continuarea investiției. După ce a preluat investiția, CNI a comandat o Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții (DALI), care a relevat lucrările care mai trebuiesc efectuate pentru a finaliza construirea obiectivului sportiv. În septembrie 2021, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis un ordin privind finanțarea lucrărilor de la Patinoarul Artificial din Târgu Mureș. Iată că, după atâția ani, astăzi s-a reușit semnarea contractului pentru execuția lucrărilor rămase, în valoare de aproape 30 de milioane de lei”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook.

Patinoarul va avea o suprafață de joc de 1.800 de metri pătrați (30 x 60 de metri), dimensiune standard, omologabilă IHF 2014, iar tribunele vor putea găzdui 2.000 de spectatori.

”Complexul sportiv va beneficia de dotări de ultimă oră, la nivel internațional, de la vestiare speciale pentru hochei pe gheață, camere speciale pentru arbitri, sală pentru conferințe de presă și facilități pentru transmisii radio – TV până la săli pentru încălzirea sportivilor, săli pentru recuperare sau dotări tehnice pentru oficiali și arbitri. Suprafața patinoarului va fi multifuncțională, astfel că va putea găzdui competiții și din alte sporturi cum ar fi: handbal, baschet, volei, gimnastică, lupte libere, box, arte marțiale, tenis de masă și multe alte sporturi”, a mai subliniat deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.