Home / Cultură / „Îngerul meu, Gabriel”, prezentată în armonie la Bookfest

„Îngerul meu, Gabriel”, prezentată în armonie la Bookfest

Distribuie

În universul cărților din Teatrul Național din Târgu Mureș, la Bookfest, vineri, 23 septembrie, a avut loc prezentarea cărții „Îngerul meu, Gabriel – ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri”. Autoarea, Maria-Dorina Matiș, un suflet plin de nemărginită bucurie și iubire, a avut alături oameni frumoși, care au împărtășit cu publicul impresii despre ghidul de vindecare a suferințelor create de despărțiri, despre iertare și cel mai important, despre cum să fim recunoscători pentru tot ceea ce ne înconjoară.

Liviu Pancu, actor și regizor, a acceptat provocarea Dorinei Matiș, de a trece în revistă câteva puncte importante ce se regăsesc în ghidul de vindecare și de a modera, presărând cu umorul caracteristic, discuțiile din cadrul prezentării.

Impresii despre carte, cu invitați speciali

Directoarea Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram, a puctat despre cartea plină de învățături: „Nu e o carte oarecare… Mă gândeam cum pot să vă conving să citiți această carte. Așa că o să vă spun ce m-a convins pe mine să citesc această carte. La prima vedere, părea o carte care nu mă privește. Dar am citit de curioasă, să văd despre ce e vorba și vă spun cu mâna pe inimă că m-am regăsit pas cu pas în această carte. Pentru că o iubire imposibilă nu e doar aceea care se consumă în interorul unei relații sentimentale…”.

Flavius Buzilă, celebrul solist al trupei Hara și verișor al autoarei, a povestit câte ceva dspre copilăria lor și despre pasiunea juvenilă a Dorinei.

„De mică, practic, Dorina transcria realitatea în povești. Noi recream lumea copilăriei. Cu gașca de verișori, făceam concursuri de cărți, unde trebuie să recunosc Dorina era tot timpul campioană și vorbeam despre cărți și despre tot ceea ce trăiam. Dorina venea tot timpul cu povești pe care le spunea prin personaje… Așadar, îmi place că în această carte reușesc să o găsesc și pe Dorina cea personală, dincolo de jurnalista Dorina”, a punctat Flavius Buzilă.

Înainte de sesiunea de autografe pe cărți și împărtășirea unor gânduri cu cei prezenți, Dorina Matiș a expus câteva impresii despre conținutul propriei cărți.

„Eu sunt hipnotearapeut certificat din anul 2017. Atunci am intrat pentru prima oară în contact cu tot felul de probleme generate de despărțiri. Întâmplător sau nu, în cale mi-au ieșit și foarte multe persoane care erau într-o stare de anxietate foarte profundă sau chiar de depresie. Ș tot mă întrebam oare cum pot eu să ajut aceste persoane, care erau tot mai multe, iar timpul nu-mi permitea să fac față la așa de mulți clienți. Răspunsul a venit, evident, „Scrie o carte!”,a punctat autoarea cărții „Îngerul meu, Gabriel – ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri.”

Ioana MĂRGINEAN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Fibula de la Suseni”, prețuire și recunoștință pentru Excelență

Distribuie Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a acordat joi, 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale …