Home / Administratie / Luduș: Regulament nou pentru aparatul de specialitate al primarului

Luduș: Regulament nou pentru aparatul de specialitate al primarului

Distribuie

În cadrul administrației publice locale un document, o reglementare deosebit de importantă pentru desfășurarea întregii activități, este Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) al aparatului de specialitate al primarului.

Despre noul Regulament, Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș spune: „Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) este un instrument de conducere care descrie structura unei organizații, prezentând pe diferitele ei componente atribuții, competențe, niveluri de autoritate, responsabilități, mecanisme de relații. Ultima variantă a Regulamentului  de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al primarului orașului Luduș a fost aprobată de Consiliul Local prin Hotărârea nr. 128 din 28 septembrie 2021”.

După un an de la aprobarea acestei hotărâri de Consiliu Local este nevoie de elaborarea unui nou ROF, ținând seama de realitățile actuale ale orașului. „Raportat la modificările de structură intervenite de la ultima aprobare, apreciem necesară elaborarea unui nou regulament, adecvat situației actuale, menționând faptul că, în principal, prin prezentul regulament au fost actualizate, redefinite și reașezate limitele de competență și atribuțiile compartimentelor”, afirmă Anca Năsăudean, șef Serviciu „Investiții, Achiziții, Domeniu Public”.

Noul ROF este structurat pe șase capitole principale și 81 de articole în care este cuprinsă în totalitate activitatea administrației publice locale: 1 – Dispoziții generale; 2 – Structura organizatorică; 3 – Atribuțiile primarului, viceprimarului, secretarului general și administratorului public; 4 – Compartimente de specialitate; 5 – Sistemul de control intern managerial din entitate; 6 – Dispoziții finale.

Prezentat aleșilor locali, Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al primarului orașului Luduș a fost aprobat în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Consilieri noi în Consiliul Local Târgu Mureș

Distribuie În cadrul unei ședințe extraordinare care a fost convocată vineri, 15 martie, de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.