Home / Slider / Precizări oficiale despre persoana fără adăpost găsită decedată în Târgu Mureș

Precizări oficiale despre persoana fără adăpost găsită decedată în Târgu Mureș

Distribuie

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș au făcut luni, 26 septembrie, precizări despre persoana fără adăpost găsită decedată cu o zi mai devreme, pe un trotuar în zona Gării Mici din Târgu Mureș.

Sesizarea a fost primită prin Dispeceratul Integrat de Urgență 112 din cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, la fața locului deplasându-se echipajele Poliției Municipiului Târgu Mureș, ambulanța și o patrulă mobilă de intervenție.

”Având în vedere situația sesizată, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș vine cu următoarele precizări: persoana decedată se află în evidențele Serviciului Social ”Adăpost de Noapte” din cadrul Direcției noastre, ca persoană fără adăpost, din data de 5 noiembrie 2021, fiind adusă la adăpost de către Serviciul SMURD Târgu Mureș; pe parcursul efectuării anchetei sociale de către asistenții sociali, rudele/ aparținătorii acesteia nu au putut fi contactate; totodată, este cunoscută ca fiind cu afecțiuni medicale – se afla în evidențele Clinicii de Pneumologie Târgu Mureș cu TBC vindecat, dar nu își urma tratamentul prescris; de menționat este faptul că persoana în cauză nu venea la Adăpost din proprie inițiativă, ci doar adusă de către Serviciul SMURD, ultima dată când a primit găzduire fiind data de 19 iunie 2022, adusă tot de către Serviciul anterior menționat”, se menționează într-un comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, o parte din persoanele fără adăpost aflate în evidențele Serviciului social ”Adăpost de Noapte”, în special cele care se confruntă cu diferite adicții sau boli psihice, nu doresc să vină la Adăpost.

”Deși știu de existența acestuia și au fost ocazional beneficiari ai serviciului nostru, preferă să rămână pe stradă, chiar și în perioadele în care se înregistrează temperaturi foarte scăzute pe timpul nopții. Orice serviciu social se poate acorda doar cu acceptul beneficiarului, iar persoanele care vin singure la noi sau sunt aduse de Poliție și SMURD, sunt primite în asistență. Beneficiază de condiții de găzduire decente pe timpul nopții și sprijin pentru acordarea de beneficii și servicii de asistență socială, precum și de cantină socială. Pentru cei care sunt apți de muncă și doresc să lucreze, cu sprijinul AJOFM Mureș, le putem identifica locuri de muncă, oferindu-le, totodată, consiliere în vederea angajării și păstrării locului de muncă obținut”, se mai arată în aceeași informare.

Totodată, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș au făcut un apel către târgumureșenii care identifică persoane fără adăpost în spații deschise, clădiri părăsite sau subsoluri de bloc, să apeleze numerele de telefon 0365-422.575, 0265-253.234 (Adăpostul de Noapte) sau 0265-250.760 (Dispecerat Poliția Locală) ”în vederea luării măsurilor care se impun”, sau să le îndrume la sediul Adăpostului de Noapte situat pe strada Rozmarinului nr. 36 din Târgu Mureș.

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert

Distribuie Ați fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și v-am făcut …