Home / Sanatate / Spitalul de Urgență din Târgu Mureș, conectat la Telemedicină

Spitalul de Urgență din Târgu Mureș, conectat la Telemedicină

Distribuie

Secția de Terapie Intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a fost conectată la rețeaua de Telemedicină.

Sistemul de Telemedicină al Secției de Terapie Intensivă nou-născuți a SCJU Târgu Mureș a fost dat în folosință.

Proiectul este implementat de Asociația Cristi Vasiliu-ACV din Târgu Mureș cu finanțare BCR. În Terapia Intensivă neonatală ajung noiu născuți grav bolnavi din aproape toată țara. Secția îngrijește cazuri foarte complexe, inclusiv nou-născuți cu malformații cardiace, care vor fi operați la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

”Am convingerea că a acest sistem modern de Telemedicină va îmbunătăți considerabil accesul la tratament al micuților pacineți, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pacienților, în special în zonele unde nu există suficienți specialiști sau accesul la serviciile medicale se face cu dificultate. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii pot consulta, trata și monitoriza pacienți aflați la distanță, fără a fi compromise standardele asistenței medicale. Mulțumesc încă o dată Asociației Cristi Vasiliu pentru implicare și finanțatorului BCR pentru că a înțeles importanța unui astfel de proiect pentru societate și pentru micuții pacienți, în special”, a menționat Mariana Cernat, managerul SCJU Târgu Mureș.

Odată cu punerea în funcțiune a Telemedicinei, neonatologii din Târgu Mureș se pot conecta în timp real cu colegii lor din alte nouă secții similare. În timp ce discută prin videoconferință, medicii văd, atât imagini cu pacientul, cât și datele afișate de aparatele la care este conectat și pot efectua investigații de la distanță în timp real, sistemul permițând conectarea ecografului sau aparatului de radiologie. Schimbul rapid și precis de informații între secții ajută la scurtarea timpilor de decizie privind transferul pacienților între secții din orașe diferite, fiind astfel evitate supraaglomerarea secțiilor și expunerea nou-născuților la transferuri inutile.

Rețeaua națională de Telemedicină pentru terapie intensivă neonatală este formată acum din zece secții, ”Marie Curie” București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova, Pitești, SCJ Mureș și SCJU Târgu Mureș.

”Finalizarea acestui proiect este o bucurie pentru noi, dar adevăratul lui succes abia acum începe să vină. Cu fiecare copil care va primi, cu ajutorul telemedicinei, o șansă în plus să se facă bine și să crească mare. Mulțumim medicilor alături de care am concpeut acest proiect și sponsporului BCR”, a menționat Delia Vasiliu, președintele Asociației Cristi Vasiliu.

Proiectul de instalare a cuprins, atât aparatura și software-ul specializat, conectarea cloud și accesul la internet, cât și pregătirea echipei medicale pentru folosirea sistemului.

Asociația Cristi Vasiliu, un ONG fondat în 2017 în Târgu Mureș, dezvoltă proiecte care ajută echipele medicale să facă mai mult pentru pacienții pe care îi îngrijesc.

Amalia VASILESCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.