Home / Administratie / Clădire de 2 milioane de euro cumpărată de Consiliul Județean Mureș

Clădire de 2 milioane de euro cumpărată de Consiliul Județean Mureș

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 septembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş a unui imobil situat pe strada Tineretului nr. 2 din Târgu Mureș, pentru desfășurarea unor activități de administrație publică.

Prețul imobilului este de aproximativ 2 milioane de euro, fără TVA, și se va achita vânzătorului în două tranșe, 60% din valoare în anul 2022 și 40% din valoare în anul 2023.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, Consiliul Județean Mureș, ”se confruntă cu problema lipsei spaţiilor pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, spații de arhivare – arhiva tehnică – și spații pentru instituţiile subordonate autorităţii publice judeţene”, pentru care, în conformitate cu reglementările în vigoare, trebuie asigurate spaţii pentru desfăşurarea activităţii.

În acest context s-a analizat oferta de vânzare a imobilului situat în Târgu Mureș, strada Tineretului nr. 2, depusă de către SC Proiect SRL în luna februarie 2022. Imobilul respectiv este înscris în C.F. nr. 124531/Târgu Mureș, fiind format din construcție compusă din S+P+4E în suprafață de 4.100 de metri pătrați și teren în suprafață de 972 de metri pătrați.

”Achiziția acestui imobil ar putea fi soluția de asigurare a spațiilor necesare serviciilor publice de interes județean și autorității publice județene, fiind o ocazie de a concentra activitățile acestora în mod unitar, într-un imobil care are capacitatea adecvată, fiind localizat în zona centrală, accesibilă cetățenilor, dar și în imediata apropiere a sediului Consiliului Județean Mureș. Ținând cont de intenția de vânzare a SC Proiect SRL, de nevoia și necesitatea de a achiziționa un imobil în Târgu Mureș pentru amenajarea de birouri și arhivă precum și de faptul că în aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş nu există angajată o persoană atestată ca evaluator, pentru a se determina valoarea actuală de cumpărare a imobilului, au fost derulate procedurile pentru realizarea unei expertize de către un evaluator autorizat. În urma evaluării s-a stabilit o valoare de piață a imobilului de 2.018.000 de euro, respectiv 9.975.000 de lei, fără TVA”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.