Home / Sanatate / Târgu Mureș: Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă

Târgu Mureș: Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă

Distribuie

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Andrei Gulian, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de prof. dr. Tiberiu Bățagă, au realizat, în cursul zilei de ieri, 28 septembrie 2022, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold stâng cu plastia-reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă, unei paciente de 53 de ani.
Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 4 ore şi jumătate şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng şi femurului stâng, reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.
“În acest caz, intervenţia chirurgicală oferă mai multe avantaje, cum ar fi: ameliorarea calităţii vieţii pacientei prin corectarea lungimii membrului inferior stâng, corectarea mersului (fără a şchiopăta) şi o recuperare normală, cu reluarea programului recuperator din a treia zi post-operator şi lipsa durerii”, a explicat dr. Andrei Gulian, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, coordonatorul echipei care a realizat intervenţia.
Starea şi evoluţia pacientei este una bună.
Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Dr. Andrei Gulian, medic primar ortopedie şi traumatologie, Dr. Ioan Nemeș, medic primar ATI, Dr. Virgiliu Cernit, Dr. Valeriu Hîţu, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie, Dr. Serghei Zanosiev, medic rezident ATI.
Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei Nica.
Intervenţia de ieri este a treia realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.