Home / Agricultura / Parada Taurilor din județul Mureș!

Parada Taurilor din județul Mureș!

Distribuie

Taurul Herzschlag, numit ”Bătăile inimii” va fi vedeta Paradei Taurilor, eveniment de anvergură ce se va desfășura sâmbătă 1 octombrie în Sângeorgiu de Mureș. Parada este organizată de Semtest-BVN Mureș și a ajuns la cea de a – XX- a ediție.
”Un spectacol al geneticii, în prim plan taurii utilizați în fermele din România, tauri de talie internațională, care scriu adevărate pagini de istorie pentru zootehnia românească. O genetică performantă, o genetică de vârf, care poate fi admirată din tribună, la Parada din Sângeorgiu de Mureș”, așa descrie ing. Valer Radu Sician, directorul Semtest-BVN Mureș evenimentul care se va desfășura în 1 octombrie sub dealul Tofalăului, din Sângeorgiu Mureș, începând cu ora ora 11°°.
Taurul Herzschlag, numit ”Bătăile inimii”, născut în data de 10.06.2014, este un taur ce domină în ultimii ani podiumul mondial al rasei Bălțată tip Simmental. În anul 2019, ajunge campionul mondial al rasei, în valoarea de ameliorare lapte, conform datelor publicate pe zuchtdata.at, cu VAL 143(89), + 1737 kg. lapte. La ora actuală ”Bătăile inimii” se simt în întreg fondul genetic al rasei bălțată, la nivel mondial, prin cei 7 fii ai taurului, ce se găsesc în Top 100 – clasamentul european al rasei.
În data de 13 iulie 2022, ”Regele” sosește la centru de colectare Semtest-BVN din Sângeorgiu de Mureș pentru a aduce un plus de valoare fermierilor, crescători de bălțată din România.
Referitor la Parada Taurilor din Sângeorgiu de Mureș, un eveniment apreciat de fermieri din întreaga țară, directorul Semtest-BVN Mureș, ing. Valer Radu Sician, anunță că la această ediție aniversară va fi lansată campania – ”Alege taurul potrivit!” O ocazie unică în care fermierii pot comanda pentru anul 2023 un pachet de genetică premium, la preț promoțional. Ne vedem la Paradă! ”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Cosmin Podar pe podium

Distribuie Reșița a găzduit un eveniment important în acest sfârșit de săptămână, Finala Campionatului naţional …