Home / Invatamant / Foto: Laborator nou de Criminalistică pentru studenții de la „Dimitrie Cantemir”

Foto: Laborator nou de Criminalistică pentru studenții de la „Dimitrie Cantemir”

Distribuie

Această toamnă aduce surprize pentru studenții Facultății de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, aceștia beneficiind de un Laborator nou și performant de Criminalistică și Criminologie.

„Noul Laborator de Criminalistică și Criminologie reprezintă totodată un centru de cercetare științifică fundamentală și aplicativă pentru studenți și masteranzi, sub coordonarea lectorului universitar dr. Dorinel Popa, specialist cu vastă experiență în domeniul criminalisticii și științelor penale. Studenții se pot familiariza aici cu principalele instrumente,  metode tehnico-științifice și procedee tactice folosite în activitatea de prevenire și descoperire a infracțiunilor, de identificare a făptuitorilor și de administrare a probelor necesare pentru aflarea adevărului în procesul penal”, au transmis reprezentanții Biroului de Relații Publicii ai Facultății de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir”.

Noul laborator deține dotări importante, printre care: trusă criminalistică personalizată (care include pensulă magnetică, pensulă din puf de struț și pensulă relevare cu fire din fibră de sticlă, pulbere magnetică și pulbere nemagnetică, folie adezivă transparentă, tușieră pentru prelevare impresiuni, kit siliconic pentru ridicarea urmelor traseologice, bandă adezivă gradată și bandă decimetrică, set de numere pentru marcarea poziției probelor la locul faptei, lanternă portabilă cu raze ultraviolete etc.), aparat pentru verificare autenticitate documente și bacnote în lumină albă și în lumină ultravioletă, microscop digital, schelet uman, bust uman cu organe detașabile. În plus, acesta mai are aparat foto digital cu microcard SD încorporat, tehnică digitală pentru sistem video-proiecție, monitor extern, pointer, proiector, scaner, imprimantă multifuncțională, card-reader SD și alte dispozitive utile aprofundării în domeniu.

I.M.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.