Mureș: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete și alcool Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

Mureș: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete și alcool

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, au efectuat, în data de 29 septembrie, 22 de percheziții domiciliare pe linia combaterii infracțiunilor vamale, în județele Mureș (21) și Harghita (1), la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile, respectiv cu țigarete de proveniență extracomunitară care trebuie plasate sub un regim vamal și alcool.

”În fapt, în cursul anului 2021, polițiștii SCCO Harghita, cu sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Târgu Mureș, au demarat, în cadrul unui dosar penal, documentarea activității infracționale a cinci persoane din județele Mureș și Harghita, care s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și care, prin intermediul altor 17 persoane, ar fi distribuit țigarete de contrabandă și alcool în cele două județe, la un preț mediu de 11 lei/ pachet. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 170.000 de țigarete de diferite mărci, 32.700 de lei, 1.230 de euro și 34 de litri de alcool. Patru persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul DIICOT, fiind reținute”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, la data de 30 septembrie 2022 față de două persoane a fost dispus controlul judiciar, iar față de ceilați doi Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

”Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul BCCO Alba Iulia, BCCO Cluj-Napoca, IPJ Harghita, IPJ Mureș și jandarmii Grupări de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I Târgu Mureș” și IJJ Mureș”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE