Home / Administratie / Mureș: ”Undă verde” pentru un sens giratoriu în valoare de 3,2 milioane de lei pe DJ 152A

Mureș: ”Undă verde” pentru un sens giratoriu în valoare de 3,2 milioane de lei pe DJ 152A

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Sens giratoriu Band amplasament DJ 152A km 18+000, comuna Band, județul Mureș”, la valoarea totală a investiției de 3.237.121 de lei, cu TVA.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, zona intersecției dintre drumurile județene DJ 151A (km 20+100) și DJ 152A (km 18+800) face parte din rețeaua stradală a localității Band și ”are o importanță deosebită în asigurarea accesului cetățenilor prin rețeaua de drumuri principale la instituțiile administrației publice locale precum și la asezămintele culturale și religioase de pe raza localității Band.”

”Având în vedere că elementele geometrice ale interseției sunt nesistematizate în plan și profil longitudinal, pantele transversale lipsesc, vizibilitatea este redusă și circulația autocamioanelor este dificilă la deplasarea spre Grebenișu de Câmpie și spre lernut, se impune realizarea unei interseții giratorii în locul intersecției existente în vederea fluidizării traficului din zonă. În vederea realizării investiției s-a întocmit studiul de fezabilitate „Sens giratoriu Band amplasament DJ 152A km 18+000, comuna Band, județul Mureș” de către proiectantul SC Bitio Construct SRL”, se menționează în documentul întocmit de către Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Conform hotărârii, investiția constă în amenajarea intersecției sub forma unui sens giratoriu cu insulă centrală circulară și insule de separare a sensurilor de circulație. De asemenea se vor amenaja drumurile laterale din proximitatea intersecției, stațiile de autobuz și trotuarele pietonale adiacente, accesele la proprietăți a riveranilor din intersecție precum și realizarea unui sistem rutier corespunzător traficului actual și de perspectivă, iar structura rutieră de pe întreaga suprafață a părții carosabile va fi refăcută ”prin realizarea unei structuri rutiere noi elastice.”

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De Ziua Națională a României„Uniți în cuget și-n simțiriˮ

Distribuie Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 25 noiembrie, aproximativ 100 …