Delegație a Primăriei Târgu Mureș, excursie pe bani publici la un ”Festival pescăresc” din Ungaria. Reacția Primăriei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 715 Vizualizări

Delegație a Primăriei Târgu Mureș, excursie pe bani publici la un ”Festival pescăresc” din Ungaria. Reacția Primăriei

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 29 septembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea Municipiului Târgu Mureş în vederea deplasării la Baja (Ungaria), în perioada 3-4 octombrie 2022.

Componența delegației va fi următoarea: Váry Florentina Maria (în foto) – director și Șagău Zenovia Maria – director adjunct din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale, iar suma alocată din bugetul local pentru deplasare este de 2.042 de lei.

”Primăria Municipiului Târgu Mureș a fost invitată de către Muzeul Türr István și „Palatul Culturii Bácska” din Baja, Ungaria, să participe la ”Festivalul pescăresc” cu tradiție în Baja, la care din acest an participă și orașele înfrățite. Orașul nostru a participat cu o expoziție de artă plastică, respectiv cu artiști plastici din Târgu Mureș. 48 de tablouri și 11 lucrări plastice au fost prezentate în cadrul acestei expoziții. Scopul delegației a fost stabilirea de relaţii de colaborare cu alte orașe înfrățite și de promovare a culturii și artelor locale. Având în vedere că expoziția a ajuns la final, este nevoie de aducerea lucrărilor în oraș și returnate artiștilor. Pentru ridicarea și aducerea acestor opere de artă se deleagă următoarele persoane: Váry Florentina Maria – director și Șagău Zenovia Maria – director adjunct din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale”, se arată în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre inițiat de către Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Conform hotărârii, ”deplasarea se va face cu un microbuz pentru transportul persoanelor și a tablourilor.”

Alex TOTH

Foto: FB – Florentina Váry

DREPT LA REPLICĂ

Ca urmare a articolului publicat în data de 2 octombrie 2022 de Cotidianul Zi de Zi pe pagina web www.zi-de-zi.ro cu titlul „Delegație a Primăriei Târgu Mureș, excursie pe bani publici la un „Festival pescăresc” din Ungaria„ semnat de către jurnalistul Alex Toth, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să publicați următorul drept la replică:

Drept la replică:

Ca urmare a articolului publicat în data de 2 octombrie 2022 de Cotidianul Zi de Zi pe pagina web www.zi-de-zi.ro cu titlul „Delegație a Primăriei Târgu Mureș, excursie pe bani publici la un Festival pescăresc din Ungaria„ semnat de către jurnalistul Alex Toth, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, facem următoarele precizări:

Serviciul Public de Utilități Municipale din cadrul Primăriei Târgu Mureș a organizat, la invitația Muzeul Türr István și „Palatului Culturii Bácska” din Baja, Ungaria – oraș înfrățit cu Târgu Mureșul și în cadrul zilelor orașului Baja, o expoziție cu lucrările a 37 de artiști plastici din orașul nostru. 48 de tablouri și 11 lucrări plastice au fost prezentate în cadrul acestei expoziții.

Scopul expoziției a fost stabilirea de relații de colaborare cu alte orașe înfrățite precum și de promovare a culturii și artelor locale. Având în vedere că expoziția a ajuns la final, a fost nevoie de aducerea lucrărilor în oraș și returnarea acestora artiștilor plastici implicați.

Pentru ridicarea și aducerea acestor opere de artă în siguranță acasă, au fost delegate doamnele  Váry Florentina Maria – director și Șagău Zenovia Maria – director adjunct din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale, conform proiectului de hotărâre inițiat de către Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Transportul lucrărilor artistice s-a făcut cu un microbuz, respectiv distanța de 584 de km Târgu Mureș – Baja a fost parcursă în data de 03.10.2022 începând cu ora 08:30, iar în data de 04.10.2022,  după încărcarea lucrărilor în microbuz, s-a pornit spre Târgu Mureș. La ora 21:44 microbuzul a intrat în Cetatea din Târgu Mureș. Pentru această deplasare a fost alocată suma de 2.402,57 lei, reprezentând cheltuielile de transport, cazare și asigurare pentru cele două persoane delegate.

Astfel, considerăm că titlul articolului „excursie pe bani publici la un Festival pescăresc din Ungaria” scris de Alex Toth, este defăimător, tendențios și calomnios, în stilul propriu cu care acest jurnalist și-a obișnuit publicul în ultima perioadă. Acesta dezinformează, cu bună știință sau poate din neprofesionalism cititorii cotidianului Zi de Zi, atât cu referire la activitatea celor două angajate ale Primăriei Târgu Mureș care s-au ocupat de repatrierea lucrărilor, aducând astfel un prejudiciu de imagine Primăriei Târgu Mureș, cât și activității de susținere a artiștilor târgumureșeni.

Precizăm faptul că Municipiul Târgu Mureș este implicat în promovarea și susținerea artiștilor locali, atât în țară cât și în străinătate.

Având în vedere faptul că nu s-a solicitat un punct de vedere al Primăriei pentru obiectivitatea informării publicului înaintea publicării articolului, solicităm autorului Alex Toth publicarea integrală a Dreptului la replică, pe prima pagină a cotidianului precum și în cadrul ediției online și pe paginile de social media aparținând Zi de Zi.

Serviciul de Relații Interne și Internaționale

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE