Home / Invatamant / Oră de educație rutieră, la Gimnaziul ”Europa”

Oră de educație rutieră, la Gimnaziul ”Europa”

Distribuie

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Mureș, împreună cu polițiști ai Biroului Siguranță Școlară au desfășurat vineri, 30 septembrie, activități de educație rutieră cu elevi din clasa a III-a de la Școala Gimnazială ”Europa” din Târgu Mureș.

Scopul activității a fost formarea comportamentului rutier responsabil, în vederea cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Copii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului și totodată au fost prezentate normele rutiere în ceea ce privește deplasarea cu bicicleta, trotineta sau rolele.

În cadrul activității au fost abordate și subiecte referitoare la prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a violenței în incinta și zona adiacentă unității de învățământ, dar și aspecte legate despre siguranța elevilor la școală, pe stradă sau acasă.

De asemenea, polițiștii le-au prezentat școlarilor, laboratorul mobil de educație rutieră din cadrul Serviciului Rutier.

”Prin astfel de activități, polițiștii își doresc responsabilizarea celor mici în ceea ce privește regulile de circulație, ca măsură pentru siguranța acestora, conștientizarea  importanței și respectării regulilor de circulație fiind un factor important, care, pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere”, a informat Birol de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert

Distribuie Ați fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și v-am făcut …