Home / Administratie / ”Undă verde” pentru tronsonul 6 al inelului ocolitor al Târgu Mureșului

”Undă verde” pentru tronsonul 6 al inelului ocolitor al Târgu Mureșului

Distribuie

Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat joi, 29 septembrie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ”Prelungire Calea Sighișoarei în direcția DN 13, inclusiv lucrări de protejare și deviere rețele, parte integrantă din proiectul Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureș prin interconectarea autostrăzii A 3, E 60, DN 15, DJ 152A” – tronson 6 – Varianta I, la valoarea totală a obiectivului de investiţii de 123.696.196 de lei, cu TVA inclus.

Conform Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre inițiat de cătreSoós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, sectorul de drum studiat al Inelului ocolitor, cuprins între poziţiile kilometrice 0+000 – 1+590, are elemente geometrice și caracteristici specifice zonei depresionare străbătute, ocolește terenurile împădurite, până la tronsonul de ieșire din oraș a Bulevardului 1 Decembrie 1918.

”Pe această zonă de 1.590 de metri se va realiza racordarea străzii Calea Sighișoarei cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, în intersecția Ocolitoarei Corunca – Ernei în curs de construire. Proiectarea traseului s-a facut conform normativelor în vigoare privind circulaţia cu 50-70 kilometri/ oră, viteza proiectată. Geometria traseului a fost influenţată de natura terenului şi construcţiile existente, și situația sondelor și rețelelor aflate în zonă”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Extindere de canalizare în Hădăreni

Distribuie Conducerea Primăriei comunei Chețani anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …