”Undă verde” pentru tronsonul 6 al inelului ocolitor al Târgu Mureșului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1329 Vizualizări

”Undă verde” pentru tronsonul 6 al inelului ocolitor al Târgu Mureșului

Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat joi, 29 septembrie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ”Prelungire Calea Sighișoarei în direcția DN 13, inclusiv lucrări de protejare și deviere rețele, parte integrantă din proiectul Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureș prin interconectarea autostrăzii A 3, E 60, DN 15, DJ 152A” – tronson 6 – Varianta I, la valoarea totală a obiectivului de investiţii de 123.696.196 de lei, cu TVA inclus.

Conform Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre inițiat de cătreSoós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, sectorul de drum studiat al Inelului ocolitor, cuprins între poziţiile kilometrice 0+000 – 1+590, are elemente geometrice și caracteristici specifice zonei depresionare străbătute, ocolește terenurile împădurite, până la tronsonul de ieșire din oraș a Bulevardului 1 Decembrie 1918.

”Pe această zonă de 1.590 de metri se va realiza racordarea străzii Calea Sighișoarei cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, în intersecția Ocolitoarei Corunca – Ernei în curs de construire. Proiectarea traseului s-a facut conform normativelor în vigoare privind circulaţia cu 50-70 kilometri/ oră, viteza proiectată. Geometria traseului a fost influenţată de natura terenului şi construcţiile existente, și situația sondelor și rețelelor aflate în zonă”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE