Home / Luduș / Emoții de „Aur” la nunta seniorilor ludușeni

Emoții de „Aur” la nunta seniorilor ludușeni

Distribuie

Unul din cele mai emoționante evenimente organizate de Primăria orașului Luduș pentru locuitorii săi este „Nunta de Aur”, celebrată în acest an în ziua de 30 septembrie la un salon elegant din complexul „Romeo și Julieta”. Festivitatea a marcat și Ziua persoanelor vârstnice adoptată de Federația Națională a Sindicatului Pensionarilor din România în anul 1996, 1 octombrie fiind o zi recomandată de Organizația Națiunilor Unite.

„50 de ani de viață… o poveste”

Cu acest prilej, Primăria orașului i-a primit pe sărbătoriți cu buchete de flori, diplome de fidelitate „în semn de respect și prețuire, cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsătorie”, precum și un plic conținând 400 de lei. Cele 30 de cupluri sărbătorite au fost felicitate de primarul Ioan Cristian Moldovan și de viceprimarul Kis Istvan: Novac Grigore și Ana, Feher Iuliu și Valeria, Boca Luca și Floarea, Moldovean Cornel și Agneta, Deteșan Gheorghe și Maria, Rus Emilian și Aurelia, Jeler Ion și Lucreția, Șoș Ovidiu și Felicia, Dezsan Vasile și Catalina, Cormoș Ioan și Ana, Miș Ambrozie și Maria, Pop Dumitru și Viorica, Mărginean Gheorghe și Minerva, Paraschiva Ion și Ana, Trif Sevastian și Livia, Muntean Alexandru și Maria, Szanto Alexandru și Emma, Ognean Ioan și Maria, Zăhan Iacob și Ana, Pap Iuliu și Maria, Boca Ioan și Ileana, Szekery Ștefan și Iuliana, Oaneș Aurel și Maria, Țeculescu Gheorghe și Aurelia, Keresztes Blajiu și Rozalia, Zolog Vasile și Maria, Henter Francisc și Gizella, Aszalos Arpad și Margareta, Radu Ioan și Cornelia, Cîmpean Valer și Aurelia.

La festivitate au participat consilierii Liviu Botezan, Sebastian Căpușan, Gelu Puia, Claudiu Ciucă, Ioan Marcel Orosfoian, Ioan Șopterean și Emil Alecu Stan. Și, pentru că era o „nuntă” au fost prezenți și reprezentanții clerului: Lucian Voșloban, Sorin Valer Russu, Czirmay  Levente și Portik – Hegyi Kelemen. Partea muzicală a evenimentului a fost asigurată de Cornel Sabău și de cunoscuta interpretă de muzică populară Ionela Moruțan. Felicia Șoș, una dintre sărbătorite a mulțumit pentru invitație prin creația proprie „50 de ani de viață… o poveste”, din care prezentăm un scurt fragment: „Văd în față o cărare/ Presărată-i cu petale/ Și-o lumină de la soare/ Ca iubirea lor cea mare/ Casa, munca și copiii/ Noi le-am împletit frumos/ Cu credința în Hristos”.

Cuvinte frumoase pentru pensionari

Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, a transmis: „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” este un prilej deosebit să cinstim și să sărbătorim așa cum se cuvine cuplurile din oraș care în acest an au serbat „Nunta de Aur”. În anul 1972 v-ați luat de mână și ați promis că veți continua împreună viața pentru totdeauna. Nu știu cât a fost de greu, dar sunt sigur că pe parcursul celor cinci decenii împreună, ați fost alături de același om drag, ați dăruit mereu și nu ați cerut nimic în schimb, i-ați înțeles gândurile și ați trăit viața de cuplu într-un mod exemplar. Felicitări celor 30 de familii care aniversează 50 de ani de conviețuire în comun. Vă doresc multă sănătate, să vă bucurați de copiii și nepoții dumneavoastră. Vă doresc  la mulți ani și viață lungă cu sănătate!”.

Andronic Stoica, președintele sindicatului pensionarilor, a afirmat: „Pe cei mai mulți dintre dumneavoastră vă cunosc de mult, de când erați tineri și acum constat că timpul a trecut foarte repede, dar cu folos și ați ajuns la vârsta maturității frumoase. Vă felicit pentru conviețuirea de 50 de ani și vă doresc multă sănătate și bucurii”.

Ovidiu Crișan, președintele Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor, a spus: „De 32 de ani mă ocup de problemele pensionarilor din Luduș. Am inițiat această sărbătorire a fidelității în căsnicie, cu 26 de ani în urmă din dorința de a recompensa cuplurile care au ajuns la o jumătate de secol de viață alături, unul de celălalt. La această etapă a vieții vă doresc să trăiți mulți ani cu sănătate, cu bucuriile care vi le aduc copiii și nepoții. La mulți ani!”.

Ioan A. BORGOVAN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …