Home / Invatamant / FOTO: „Ion Vlasiu și arta sa meditativă”, moment festiv la Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu”

FOTO: „Ion Vlasiu și arta sa meditativă”, moment festiv la Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu”

Distribuie

Medalionul cultural-artistic „Ion Vlasiu și arta sa meditativă” a fost organizat de Societatea scriitorilor mureșeni – Editura Ardealul, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Târgu Mureș, Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, Muzeul Județean Mureș, cu co-finanțarea Primăriei Târgu Mureș.

Evenimentul a avut loc în Sala festivă a instituției de învățământ care îi poartă cu mândrie numele, Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, vineri, 30 septembrie.

Marele sculptor, pictor, poet și prozator, om de cultură cunoscut în țară și în străinătate, Ion Vlasiu, a fost comemorat la un sfert de veac de la trecerea sa în Eternitate.

Evenimentul a debutat cu gândurile bune din partea conducerii liceului, rostite de prof. Ramona Săndulescu, directoarea unității de învățământ. A urmat dr. Eugeniu Nistor, cercetător științific, care a coordonat manifestarea. Acesta a prezentat-o, cu deosebită onoare, pe fiica maestrului Vlasiu, dr. Ioana Vlasiu, istoric de artă, care a acceptat invitația de a fi prezentă la eveniment și a adus în fața publicului amănunte inedite din viața și activitatea lui Ion Vlasiu. Dr. Eugeniu Nistor a prezentat latura de poet, prozator și cugetător a marelui om de cultură. Elevii Liceului Tehnologic “Ion Vlasiu”, coordonați de prof. Nora Niță și Cristina Cîndea au lecturat poezii din opera lirică a lui Ion Vlasiu, regăsită în volumul “Vlăsiile și alte poeme”. Acestora li s-au alăturat și scriitorii mureșeni Constantin Nicușan și Gheorghe Vințan.

Un moment inedit al întâlnirii a fost prezentarea lucrării “Stihiile războiului” aflată în proces de recondiționare în atelierul școlii de către sculptorul David Morar, membru al UAP Mureș.

O parte dintre participanții la eveniment au vizitat Galeria “Ion Vlasiu” de la Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș, unde Cora Fodor, doctor în istoria artei, cercetător la Muzeul Județean Mureș, membră a UAPR, Filiala Târgu Mureș, a făcut o incursiune în lumea picturilor și sculpturilor artistului.

La eveniment au fost prezenți și câțiva invitați de seamă ai culturii târgumureșene, profesori și elevi ai Liceului Tehnologic “Ion Vlasiu”, reprezentanți ai presei locale.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.