Foto: Elevi certificați în limba germană, la „Friedrich Schiller” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 515 Vizualizări

Foto: Elevi certificați în limba germană, la „Friedrich Schiller”

Elevi sârguincioși au fost premiați joi, 29 septembrie, la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, datorită efortului depus pentru învățarea limbii germane la un nivel superior și performanțelor pe care le-au atins prin dedicare și perseverență. Astfel, după orele de pregătire și după susținerea examenului, aceștia au fost, în sfârșit, răsplătiți.

„Este un moment unic pentru Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”, pentru că avem în fața noastră prima generație care a obținut certificatul DSD, certificat care atestă cunoștințele de limba germană la nivel internațional. Vreau să vă mai spun faptul că Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” este singura școală din județul Mureș cu trei secții de predare: română, maghiară și germană și, în premieră, din anul acesta școlar, avem profesori din Germania, care vor pregăti elevii noștri pentru obținerea  certificatului DSD. Dragi elevi, vă felicit! Ați muncit din greu pentru obținerea acestui certificat, dar munca de calitate dă întotdeauna roade”, i-a felicitat pe elevii premiați directoarea Gimnaziului „Friedrich Schiller”, Dana Maria Adriana Bendriș.

„Am acceptat să vin cu drag să-i cunosc pe elevii cei mai talentați și dedicați în vorbirea limbii germane și să vă asigur că Inspectoratul Școlar Județean Mureș este alături de toate inițiativele pe care această unitate de învățământ, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” le demarează. Mai mult decât atât, vreau să ofer garanția, prin prezența mea aici, că studiul în limba germană maternă va evolua aici, la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”. Nu vă ascund faptul că-mi doresc ca în timp aici să se dezvolte și nivel de învățământ liceal, pentru ca absolvenții de secția germană să-și poată continua studiile”, a punctat inspectorul școlar general, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

„Friedrich Schiller”, acreditată de ZfA

Profesoara Tilda Hoffmann, cea care i-a pregătit pe elevii care au obținut diplomele mult râvnite, a împărtășit detalii despre pregătirea pentru examene și despre munca pe care au depus-o elevii, sub îndrumarea profesorilor.

„În anul școlar 2021-2022, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” a fost acreditată de către Oficiul Central pentru Școli din Străinătate (Zentralstelle für Auslandsschulwesen – ZfA), instituție germană care este subordonată Oficiului Federal pentru Afaceri Externe, ca unul dintre  centrele de pregătire și examinare pentru obținerea Certificatului de limba germană DSD I (Deutsches Sprachdiplom I). Aceasta instituție supervizează și sprijină învățarea și predarea limbii germane la nivel internațional. Deutsches Sprachdiplom (DSD) este un examen de limba germană recunoscut la nivel internațional care atestă competențe lingvistice de la nivelul A2 până la C1. Prima treaptă a examenului este DSD 1 și confirmă cunoștințele candidaților pentru nivelurile A2/B1, oferindu-le acestora, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL), abilități fundamentale de exprimare și comunicare în limba germană. Treapta a doua a examenului, DSD 2, asigură, conform CECRL, abilități avansate de exprimare și comunicare în limba germană (nivelurile B2/C1), permițându-le elevilor să se înscrie la o facultate cu predare în limba germană, în țară sau în străinătate. Pentru obținerea diplomei DSD1 elevii au de susținut mai multe probe: probă de înţelegere a textelor scrise (LV) şi audiate (HV), precum şi de producere de mesaje scrise (SK). Evaluarea probelor scrise are loc în Germania, un examen oral constând din prezentarea unui proiect pe o temă aleasă de ei și o discuție liberă”, a explicat aceasta.

Diplomele le-au fost înmânate celor 13 elevi de către Jorg Feldmann, cadru didactic venit din Germania, care i-a felicitat și le-a urat mult succes în viitor.

„Gimnaziul Schiller a ieșit în evidență din primul moment, prin colectivul profesoral foarte implicat, care lucrează foarte bine și care a fost deschis spre realizarea aceasta”, a adăugat profesorul german.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE