FOTO: Zbor de weekend cultural, la „Noaptea Albă a Galeriilor” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

FOTO: Zbor de weekend cultural, la „Noaptea Albă a Galeriilor”

Weekend-ul 30 septembrie – 2 octombrie a fost un spectacol de cultură și artă preserat cu o grămadă de energie pozitivă, zâmbete și oameni curioși. ”Noaptea Albă a Galeriilor”(NAG), eveniment organizat de Asociația  K’ARTE s-a desfășurat anul acesta în 11 spații spații culturale din Târgu Mureș, unde oameni care vorbesc prin arta lor au adus în fața publicului părți din ceea ce știu să exprime cel mai bine. Doritorii au pornit interesați și pasionați în călătoria culturii, iar cele trei zile de magie le-au scos în cale minunății neprețuite create de oameni talentați.

„Anul acesta ne-a bucurat participarea multor spații expoziționale, a unor spații alternative în proiect, participarea unor artiști pe care-i apreciem și care considerăm că sunt foarte importanți pe scena de artă, cum ar fi Mircea Cantor, Lea Rasovszky, Dan Perjovschi și mulți alții dintre cei care au participat. S-au implicat chiar și artiști locali, de exemplu ne bucură foarte mult expoziția lui Fekete Zsolt, pe care am reușit să-l convingem să se mobilizeze pentru o nouă expoziție la Camera K’ARTE. Apreciem foarte mult efortul galeriilor partenere de a participa și a tuturor partenerilor care s-au alăturat proiectului și care au înțeles importanța de a crea această emulație în jurul artei vizuale. A fost o participare bună din partea publicului, suntem foarte mulțumiți. Weekend-ul le-a oferit tinerilor și nu numai, posibilitatea să acceseze această ofertă bogată și să se bucure de lucrările artiștilor”, a declarat Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’ARTE, pentru cotidianul Zi de Zi.

Evenimentul a fost realizat de Asociația K’ARTE, cu sprijinul REEA și Liliac – The Wine of Transylvania, fiind co-finanțat de Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș. Partenerii locali implicați în proiect au fost Fundația ArtEAST, Galeria Art Nouveau (UAP), Muzeul Județean Mureș, 3G Hub, Cinema Arta, Fundaţia Bernády György, Asociația Acasă la Hundorf.

Cine a îndrăznit, a gustat cu entuziasm din arta de la NAG, iar cine nu… să îndrăznească la anul!

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE