Home / Slider / Salvaspeo Mureș într-un exercițiu de salvare național

Salvaspeo Mureș într-un exercițiu de salvare național

Distribuie

Operaţiune de salvare extrem de periculoasă, dintr-o peşteră din Dâmboviţa. Din fericire, a fost doar un complex exerciţiu la care au participat zeci de salvatori speologi, din toată ţara, pentru perfecționarea colaborării în echipă în situații de urgență. Locul acţiunii a fost Peştera Rătei, o peşteră aflată într-o arie protejată, de interes național, cu multe galerii cotite şi cu multe obstacole.

Şapte membrii Salvamont Salvaspeo Mureş au participat sâmbătă, 01.10.2022, la exercițiul național de salvare din peșteră, desfășurat în peștera Rătei din sudul munților Bucegi. La exercițiu au fost mobilizați peste 50 de salvatori speologi din țară. Victima a fost evaluată medical și transportată pe galerii verticale, sectoare de râu subteran și pasaje extrem de înguste, pe o distanță de un kilometru. Evacuarea a fost dusă la bun sfârșit în trei ore și zece minute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premii acordate la Conferința Internațională a Doctoranzilor și Tinerilor Doctori

Distribuie Înscrisă în seria evenimentelor cu o însemnătate deosebită pentru comunitatea academică, „Conferința Internațională a …