Home / Slider / ”Festivalul Dovleacului”, prilej inedit de vizită la Sovata

”Festivalul Dovleacului”, prilej inedit de vizită la Sovata

Distribuie

Cum altfel ar putea fi celebrată mai bine toamna cu toate culorile și gusturile ei, decât prin „Festivalul Dovleacului”? Orașul Sovata din județul Mureș va găzdui anul acesta, în weekend-ul 14-16 octombrie, un festival cu trăiri tomnatice și activități deosebite, în ton cu adierile de culori ruginii ce vor împânzi orașul.

Programul de vineri începe la ora 10.30, când va avea loc defilarea elevilor, a husarilor și a conducerii orașului Sovata, pornindu-se de la Liceul Domokos Kazmer până la Parcul Petofi, împreună cu Fanfara din Corund. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în Parcul Petőfi, de la ora 11.15, după care va avea loc și un concert pentru copii și o sumedenie de activități pentru copii, printre care dans interactiv cu Biro Edit, pictură pe față, călărie pe ponei, plimbare cu trăsura, călătorie cu trenulețul, reprezentație de taekwondo, prezentare a mașinilor de intervenție și a forțelor de ordine publică și demonstrație de prim ajutor. Apoi, la ora 16.00 va avea loc premierea artiștilor din Sovata și din împrejurimi, urmând ca de la ora 17.00 să fie susținut un concert al trupei Operettissimo, tot în Parcul Petőfi. De la ora 18.00 se va desfășura o activitate cartabilă, intitulată „Un milion de stele pentru nevoiași. Concertele vor răsuna și în altă parte, pe Scena Mare, unde vor cânta Szintaxis, de la ora 18.00, No Sugar de la ora 19.00 și  Pesty Party ShowBand, de la ora 21.00.

Concert 3 SudEst

Sâmbătă, 15 octombrie, programul festivalului începe cu înviorarea de la ora 10.00, având loc o cursă de alergare pentru școlari, a cărei linie de start va fi la Penny Market, iar linia de sosire la Parcul Petőfi. La ora 15.00, Teodor, Narcisa și Teodora Țogorean vor aduce în Parcul Petőfi, muzica populară românească. Apoi vor aduce bucuria în scenă următorii: Orchestra de copii „Tűcsőkraj” și Ansamblul de copii „Sirűlők” (ora 16.00), Fanfara din Praid (ora 17.00), Trupa 3 SudEst (ora 18.00, la Scena Mare), Concert HoneyBeast (ora 20.00, la Scena Mare).

Duminică, 16 octombrie, începând cu ora 13.00, în parcarea de lângă CNIPT va avea loc o Expoziție de mașini de epocă. De la ora 15.00, Abodi Nagy Blanka va cânta pe scena din Parcul Petőfi, iar de la ora 16.00, curioșii și micii talentați sunt invitați să participe la o sesiune de dans interactiv împreună cu trupa de dans „Latino Feeling”. Secția maghiară a Ansamblului Profesionist „Mureșul” va urca pe scenă la ora 17.00. Festivalul se va termina tot în ritmuri muzicale, concert – Road of Life (ora 18.00) și Kowalsky Meg a Vega (ora 20.00).

Pe parcursul celor trei zile vor fi susținute și o serie de activități permanente: jocuri educative și proiecție Legendarium Secuiesc, expoziția de fotografii „Județul Mureș odinioară”, Mister Piano, Zbor ancorat cu balonul cu aer cald (sâmbătă), căruța cu cărți, fotoboot, Escape Room (duminică), târg de meșteșuguri, tragere cu arcul (sâmbătă).

Totodată, activitățile de artă meșteșugărească sunt dedicate tuturor celor care doresc să-și pună creativitatea la încercare: țesut, sculptură în lemn, ceramică, confecționarea diferitelor obiecte din paie, suflare de sticlă, decorarea turtei dulce, pictură de mobilă, realizarea diferitelor bijuterii.

Ioana MĂRGINEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.