Investiție de 1,1 milioane de lei pentru comunitatea din Solovăstru Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Investiție de 1,1 milioane de lei pentru comunitatea din Solovăstru

Conducerea Primăriei comunei Solovăstru a atribuit, în data de 23 septembrie 2022, societății Probicons SRL Reghin, un contract în valoare de 1.113.798 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții ”Optimizare sistem alimentare cu apă și canalizare comuna Solovăstru, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, document aprobat de către Chirilă-Ilie Tătar, primarul comunei Solovăstru, investiția propusă ”se încadrează în Planul de Dezvoltare a județului Mureș 2014-2020 al cărui obiectiv general este creșterea competitivității economiei și activității județului Mureș”, precum și ”reducerea disparităților existente între mediul urban și rural, în scopul creării unui climat favorabil pentru locuitori, întreprinzători și turiști.”

”Sursa de finanțare este Programul Național de Dezvoltare Rurală – subMăsura 7.2 și cofinanțare de la bugetul local. Comuna Solovăstru dispune de un proiect tehnic acceptat la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – subMăsura 7.2, unde sunt precizate: soluția tehnică, indicatorii tehnico-economici, specificațiile tehnice pentru materiale, utilaje, echipamente”, se arată în documentul aprobat de primarul comunei Solovăstru.

Lucrări care vor fi realizate:

1. Realizarea unui inel de distribuție, care să alimenteze rețelele de pe DJ 153C și strada din cartierul zona rezidențial Mociar, din două puncte, care nu au presiunea corespunzătoare de funcționare, prin proiectarea unor rețele de apă pe străzile 18, 21 și DJ 153C. Rețelele de apă pentru închiderea inelului vor fi conducta de polietilen de înaltă densitate De110 Pn10, cu o lungime totala de 1.360 de metri.
2. Modernizarea stației de pompare SP1 pentru pomparea apei uzate colectate din rețeaua de canalizare a localității Solovăstru și Jabenița, în rețeaua de canalizare din localitatea Reghin.
3. Modernizarea stației de pompare SP3 pentru pomparea apei uzate de pe tronsoanele de canalizare A04-I01-I27, H01-H22-I27, P01-P12-I27, proiectate pe străzi secundare cu contrapantă, față de colectorul principal din localitatea Solovăstru, în canalizarea de pe drumul județean, cu descărcare în SP2.
4. Modernizarea stației de pompare SP4 pentru pomparea apei uzate colectate în localitatea Jabenița în canalizarea proiectată pentru localitatea Solovăstru, la intrare în localitate de pe drumul județean și subtraversarea pârâului Gurghiu pe podul de pe drumul județean.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE