Home / Sanatate / La Mulți Ani, Theodora Benedek!

La Mulți Ani, Theodora Benedek!

Distribuie

Zi specială miercuri, 5 octombrie, pentru prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek, șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județeean de Urgență Târgu Mureș, care adaugă încă o floare în frumosul buchet al vieții.

Prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek este medic și economist, fiind licențiată în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea “Petru Maior” Târgu Mureș – Facultatea de Științe Economice (2002-2007). Este Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui masterat în management sanitar, la Universitatea ”Petru Maior” Târgu Mureș (2005-2006).

Sărbătoriza zilei de astăzi este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de Șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Din anul 2013 este conducător de doctorat.

În perioada 2012-2019 a fost Director al Departamentului de Medicină Internă al UMFST Târgu Mureș, iar din 2020 este coordonator de rezidențiat în specialitatea cardiologie.

Totodată, prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek este președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, vice-chair – panel științific cercetare medicală (Life panel), coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine.

Recent, prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek a fost primită, în calitate de cercetător, în American College of Cardiology.

Redacția și administrația cotidianului Zi de Zi îi transmite sărbătoritei zilei de astăzi cele mai alese gânduri de sănătate, multă putere de muncă, precum și succese și împliniri alături de cei dragi!

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert

Distribuie Ați fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și v-am făcut …