Home / Business / Licitație de 132 de milioane de euro organizată de o companie mureșeană

Licitație de 132 de milioane de euro organizată de o companie mureșeană

Distribuie

Conducerea companiei mureșene Delgaz Grid SA a demarat, în data de 3 octombrie 2022, o licitație estimată la valoarea maximă de 649.521.441 de lei, aproximativ 132 de milioane de euro, fără TVA, pentru obiectivul de investiții ”Execuția lucrărilor de înlocuiri conducte și racorduri și realizări de noi distribuții de gaze naturale pentru Delgaz Grid SA – 4 loturi”, informează www.licitatiapublica.ro.

Obiectivul acordului cadru/ contractelor subsecvente este execuția lucrărilor de înlocuiri de conducte și racorduri de gaze naturale şi realizări de noi distribuţii de gaze naturale pentru Delgaz Grid SA, în toate localitățile (sate, comune, orașe) aferente următoarelor județe: Arad, Alba, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș și Vaslui, în funcție de solicitările de acces la sistem depuse la Degaz Grid SA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2022, iar durata contractelor va fi de 36 de luni.

”Delgaz Grid SA Târgu Mureș are ca obiect de activitate distribuția de gaze naturale și electricitate. Pentru aceasta are obligația, conform articolului 138 din din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, să opereze, să întreţină, să repare, să modernizeze şi să dezvolte sistemul de distribuţie în condiţii de siguranţă, eficienţă economică şi de protecţie a mediului, activităţile urmând a fi desfăşurate în baza autorizaţiilor specifice pentru proiectare şi execuţie a sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, iar operarea urmând să se desfăşoare în baza licenţei de distribuţie”, se precizează în Documentația descriptivă privind execuţia lucrărilor de înlocuiri conducte şi racorduri şi realizări de noi distribuţii de gaze naturale pentru SC Delgaz Grid SA, document întocmit la data de 20 septembrie 2022.

În același document se mai menționează că în Legea nr. 123 din 2012 a energiei electrice și a gazelor naturale la articolul 157 referitor la Regimul de autorizare în domeniul gazelor naturale, se specifică faptul că ”operatorii economici și/sau persoanele fizice care desfășoară activități de proiectare, execuție și exploatare în domeniul gazelor naturale trebuie să dețină autorizații/licențe emise de ANRE în baza unor regulamente specifice.”

Cele patru loturi ale licitației:

Lotul 1 – ”Execuția lucrărilor de înlocuiri conducte și branșamente și realizări de noi distribuții de gaze naturale – Est – Județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui”, valoare estimată, fără TVA: 6.791.566 de lei – 126.334.172 de lei;
Lotul 2 – ”Execuția lucrărilor de înlocuiri conducte și branșamente și realizări de noi distribuții de gaze naturale – Vest – Județele Timiș, Caras Severin, Arad, Hunedoara”, valoare estimată, fără TVA: 6.791.566 de lei – 126.334.172 de lei;
Lotul 3 – ”Execuția lucrărilor de înlocuiri conducte și branșamente și realizări de noi distribuții de gaze naturale – Sud – Județele Sibiu, Alba, Mureș, Harghita”, valoare estimată, fără TVA: 6.791.566 de lei- 198.426.547 de lei;
Lotul 4 – ”Execuția lucrărilor de înlocuiri conducte și branșamente și realizări de noi distribuții de gaze naturale – Nord – Județele Cluj, Bistrița Năsăud, Sălaj, Bihor, Maramureș, Satu Mare”, valoare estimată, fără TVA: 6.791.566 de lei – 198.426.547 de lei.

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De Ziua Națională a României„Uniți în cuget și-n simțiriˮ

Distribuie Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, vineri, 25 noiembrie, aproximativ 100 …