Prof. Rezi Maria, 45 de ani la catedră Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1590 Vizualizări

Prof. Rezi Maria, 45 de ani la catedră

Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului. Haideți să vorbim, astăzi, despre profesori care se implică în viața unui elev dincolo de granița băncii, cei care descoperă omul din spatele elevului, cu motivațiile, calitățile și contextul în care acesta trăiește. Să vorbim despre profesori care deși sunt foarte ocupați, atunci când li se cere un sfat, lasă totul deoparte și spun: “Te ascult!

Pentru că e plină de optimism și un zâmbet permanent, haideți să vorbim astăzi cu profesor Maria Rezi, președinte al Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret” Mureş.

Sunteți profesor titular la Școala Gimnazială de Stat Tudor Vladimirescu începând din anul 1983. De-a lungul carierei dvs profesionale ați avut multe etape evolutive ale perfecționării. Pentru început, să ne spuneți câteva cuvinte despre dvs, vă rog.

Sunt născută la 1 martie, căsătorită cu doi copii mari și 3 nepoți. Sunt dascăl de 45 de ani, am predat la aceeași școală la 7 serii de elevi, elevi care au crescut și am ajuns să predau copiilor acestora. Faptul ca am  crescut fără tată, cu o mamă care nu putea merge decât sprijinită în bote, m-a determinat să înțeleg că școala e singura mea șansă să fiu ,, mare”!

A existat o persoană în viața dvs. pe care o considerați a fi Învățătorul ?

Cea care m-ajutat din toate punctele de vedere, inclusiv să ajung doamna Meri, este învățătoarea mea Oltean Aurelia, din Berghia. Profesorii mei minunați de la Berghia, foarte tineri atunci, și-au pus amprenta asupra a ceea ce am eu devenit astăzi.

Care considerați principala dvs. realizare pedagogică?

Faptul că am teminat liceul pedagogic, unde se intra greu, și că am făcut tot ce trebuie să facă un adevărat dascăl. Mi-am luat toate gradele,am predat la alternativă, coautoare la auxiliare, formator pe proiectare și alternative la sute de învățători, acum reprezint Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret , în calitate de vicepreședinte pe învățământul primar.

Care este partea cea mai dificilă a muncii dvs?

Nimic nu este greu dacă iubești copiii și îți place ceea ce faci. Găsești putere și resursele potrivite și necesare.

O urare colegilor de Ziua Educației.

De Ziua Mondială a Educației, din partea Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret” Mureş, adresez alese gânduri de recunoștință, prețuire și respect tuturor lucrătorilor din învățământ. A învăța un copil înseamnă să lași o urmă din tine în dezvoltarea lui. Și cu siguranță elevul este o bancă în care profesorul depozitează comorile sale cele mai prețioase, spune Eugene Bertin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE