Home / Invatamant / Vize de reședință pentru elevi și studenți

Vize de reședință pentru elevi și studenți

Distribuie

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Târgu Mureş reaminteşte tinerilor care domiciliază în alte localităţi şi frecventează cursurile unităţilor de învăţământ din municipiul Târgu Mureş, că le revine obligaţia de a solicita înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, la adresa la care locuiesc mai mult de 15 zile.

”Documentele necesare sunt: cererea tip (disponibilă şi pe pagina de internet a instituţiei www.tirgumures.ro), actul de identitate în care urmează să se înscrie menţiunea privind stabilirea reşedinţei, documentul cu care se face dovada adresei de reşedinţă (original). Minorul solicită înscrierea în actul de identitate a vizei de reşedinţă însoţit de unul dintre părinţi sau după caz, de reprezentantul său legal”, se menționează într-un comunicat de presă.

Tinerii cazaţi în căminele liceelor şi ale universităţilor pot depune cererea personal, ori prin intermediul administratorilor imobilelor, în felul acesta nefiind necesară prezenţa la sediul Serviciului de evidenţă a persoanelor.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0265-250.391, direct la sediul serviciului din Târgu Mureş, strada Călăraşilor nr. 26-28, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 8.30 – 16.30, iar marţi şi joi între orele 8.30 – 18.30, precum şi de pe pagina de internet a instituţiei www.tirgumures.ro.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Zilele Porților Deschise Universitare

Distribuie Asociația Studenților Maghiari din Târgu Mureș organizează, în perioada 25-27 noiembrie 2022, cea de-a …