Adrian Giurgiu: Mureșul a fost afectat de taxarea excesivă a salariilor impusă de Guvernul PSD-PNL-UDMR Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Adrian Giurgiu: Mureșul a fost afectat de taxarea excesivă a salariilor impusă de Guvernul PSD-PNL-UDMR

Deputatul USR Adrian Giurgiu trage un semnal de alarmă: în județul Mureș, aproape 5.000 de contracte de muncă part-time au fost supendate într-o lună și jumătate. 

De la 1 august, Guvernul a modificat Codul Fiscal, implementând un sistem de taxare special pentru contractele de muncă part-time. Astfel, pentru cei care au un astfel de contract sub salariul minim pe economie, taxele vor fi calculate la minimul brut de 2.550 de lei. 

„Pentru un salariu lunar brut de 500, 1.000 sau 1.500 de lei… taxele sunt fixe, de aproape 1.000 de lei. Este o anomalie”, spune deputatul mureșan Adrian Giurgiu. Acesta explică că, efectul imediat al acestei măsuri a fost terminarea a peste 100.000 de contracte de muncă part-time la nivel național. 

Județul Mureș, afectat de noua metodă de calcul

Deputatul mureșan a transmis o întrebare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș pentru a vedea care a fost evoluția numărului de contracte de muncă cu normă parțială după modificarea Codului Fiscal. 

În luna august 2021, aproape 2000 de contracte de muncă cu normă parțială au fost încetate la nivelul județului. În luna septembrie situația a continuat să se agraveze. În perioada 1-12 septembrie au fost încetate alte aproape 2.800 de contracte. 

„Iată că taxarea excesivă a muncii a produs efecte și în județul Mureș. Vorbim de 4.800 de contracte închise în mai puțin de o lună și jumătate”, iar pentru județul nostru este o cifră considerabilă. 

Calcule greșite ale coaliției PSD, PNL și UDMR 

Propunerea de modificare a taxelor pe salariile part-time a venit de la ministrul Finanțelor, PSD-istul Adrian Câciu. 

„A calculat probabil cu pixul pe un șervețel că asta o să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. În realitate, ministrul a încurcat profitul cu pierderea, fâcând o socoteală care să-l avantajeze în fața șefilor, dar care nu a fost una corectă”, acuză Adrian Giurgiu. 

Deputatul spune că efectul implementării măsurii a fost fix la polul opus și firmele au trimis oamenii în șomaj. 

În 2017, PSD introdusese deja această metodă de taxare. În 2019, la presiunea USR, s-a votat în Parlament eliminarea fix a acestui tip de taxare pentru salariile part-time. 

„Acum, PSD recidivează, reintroducând această formă de taxare abuzivă. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor ar trebui să nu mai spună că fac legi care-i ajută pe români. Suprataxarea veniturilor îi sărăcește”, a mai spus deputatul USR Mureș, Adrian Giurgiu.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE