Home / Slider / Educația modernă prin promovarea gândirii flexibile la UMFST

Educația modernă prin promovarea gândirii flexibile la UMFST

Distribuie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a organizat, în data de 4 octombrie 2022, o activitate de tip multiplier event cu tema „Importanța gândirii flexibile (Growth mindset) în activitatea didactică”, la care au participat 50 de cadre didactice din peste 15 licee și organizații educaționale mureșene.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului internațional ERASMUS+ Grothwminds, proiect derulat de UMFST, în parteneriat cu Universitatea Primorska FAMNIT și STEP Institute din Slovenia, Universitatea Klagenfurt din Austria și Universitatea Balikesir din Turcia.

În cadrul evenimentului a fost prezentat conceptul Growth Mindset, mai puțin cunoscut în România, dar considerat util în derularea activităților didactice și care poate contribui la schimbarea modului în care ne raportăm la elevi sau studenți. De asemenea, au fost prezentate instrumentele specifice de tip Growth Mindset care pot fi utilizate în cadrul orelor cu elevii sau studenții și care îi vor ajuta pe tineri să se aprecieze mai bine, să înțeleagă importanța efortului în procesul de formare, să aibă mai multă încredere în forțele proprii și în capacitatea de a evolua pe plan personal și profesional.

„Ne-am  propus să abordăm această temă și pentru a marca Ziua Educației și ne exprimăm convingerea că evenimente de acest tip vor contribui la creșterea calității actului didactic atât în mediul preuniversitar cât și universitar! Ne bucurăm de interesul numeroaselor cadre didactice care au dat curs invitației noastre și le mulțumim pentru participare”, a declarat coordonatorul UMFST al proiectului Erasmus + Growthminds, Prorector conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu.

Participând la acest eveniment, cadrele didactice prezente au avut oportunitatea de a-și perfecționa competențele pedagogice privind utilizarea categoriilor specifice de tip Growth mindset: neuroplasticitatea, limbajul, sarcinile, feedback-ul, evaluarea, reflecțiile. De asemenea, a fost prezentat proiectul Grothwminds și principalele resurse dezvoltate în cadrul proiectului pentru a-i sprijini pe profesori în adaptarea activității didactice într-o manieră potrivită unui proces educațional modern.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Meci de baschet și acțiune caritabilă, la Târgu Mureș

Distribuie Prima divizionară CSM Târgu Mureș va primi duminică, 11 decembrie, de la ora 18.00, …