Home / Social / Întâlnire a vânătorilor din Mureș, Covasna și Harghita

Întâlnire a vânătorilor din Mureș, Covasna și Harghita

Distribuie

Vânătorii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş se vor întâlni la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, în cadrul reuniunii anuale, urmând să dezbată, printre altele, o serie de aspecte legate de protejarea şi gestionarea faunei sălbatice.

În deschiderea celei de-a zecea ediţii a „Întâlnirii vânătorilor din Ţinutul Secuiesc”, vineri, începând cu ora 10,00, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe vor avea loc activităţi artistice pentru copii sub genericul „Rolul portretelor animalelor în istoria universală a artei, din timpuri preistorice până în zilele noastre”, urmate de un moment artistic cu cornuri de vânătoare.

În cadrul conferinţei programate în cursul după-amiezii, la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar şi specialişti din străinătate, vor fi abordate teme precum „Tabloul de vânătoare”, „Cerbul comun din Carpaţii de Curbură”, „Pedagogie forestieră şi ecoturism în pădurile din Ungaria”, „Lupii din Carpaţii Orientali: evaluarea unor parametrii ai populaţiei de lupi (Canis lupus) cu metode non-invazive” şi „Planul de acţiune pentru conservarea populaţiei de urşi – implementare practică”, prima zi urmând să se încheie cu vernisajul expoziţiei artiştilor Asociaţiei Culturale Cinegetice din Ungaria şi cu decernarea premiilor „Orban Balazs”.

Sâmbătă, în curtea Castelului Miko din localitatea Olteni vor avea loc un concurs de gătit, un târg de echipamente de vânătoare şi artizanat, o expoziţie de trofee, spectacole de muzică şi dans, precum şi un concurs de boncănit.

Pe toată durata evenimentului va funcţiona un loc de joacă pentru copii, care vor avea la dispoziţie şi un stand cu cărţi. De asemenea, cei interesaţi vor putea participa la un tur ghidat al castelului, precum şi la o vânătoare virtuală.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Vadon, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Centrului de Cultură al Judeţului Covasna. 

(www.agerpres.ro)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Traseele deservite de ”Autobuzele Moșului”

Distribuie Reprezentanții societății Transport Local SA în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș au decorat …