Home / Luduș / Locuințe ”maxim protejate” înființate la Luduș

Locuințe ”maxim protejate” înființate la Luduș

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, elaborarea și implementarea de către Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Mureș a proiectului ”Pași spre viitor”, prin Programul de Interes Naţional – Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/ centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate.

În aceeași ședință, Consiliul Județean Mureș a desemnat-o pe Miklea Hajnal-Katalin, directorul general al DGASPC Mureș, să semneze cererea și convenția de finanțare și a aprobat înființarea a patru locuințe maxim protejate și includerea acestora în organigrama DGASPC Mureș.

Totodată, consilieiri județeni au aprobat asigurarea contribuției proprii a DGASPC Mureș în cuantum de 331.200 de lei, reprezentand 10% din valoarea totală a finanțării nerambursabile solicitate, respectiv suportarea de către Consiliul Județean Mureș a cheltuielile neeligibile identificate în faza de elaborare sau în faza de implementare a proiectului precum și toate costurile suplimentare din fonduri proprii, în cazul în care pe parcursul implementarii proiectului și atingerii obiectivelor acestuia se impune depășirea bugetului proiectului.

”Prin proiectul ”Pași spre viitor”, având o valoarea totală de 3.312.000 de lei, din care 2.980.800 de lei suma solicitată de la autoritatea finanțatoare, se vor înființa în locația Luduș un număr de patru locuințe maxim protejate, care vor fi incluse în organigrama Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecţia Copilului Mureș”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.