Acțiune complexă de verificare a acumulărilor și barajelor Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Acțiune complexă de verificare a acumulărilor și barajelor

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Mureș au demarat  controalele în arealul bazinului hidrografic al râului Mureș și afluenții acestuia. Acțiunea s-a demarat în baza Hotărârii nr. 42 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând din ziua de 3 octombrie, privind dispunerea măsurilor urgente necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României.

La barajele din categoriile C și D (de importanță normală și redusă) aferente acumulărilor permanente și nepermanente din spațiul hidrografic Mureș, echipele mixte de la „Apele Române” verifică atât actele de reglementare și modul de îndeplinire a măsurilor stabilite, precum și starea tehnică a lucrărilor,respectiv evaluarea stării de siguranță în exploatare, comportarea în timp a lucrărilor, starea echipamentelor hidromecanice, existența și funcționalitatea aparaturii de monitorizare,  măsurare și control.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente cu urmări nedorite la nivelul comunităților locale, în spațiul hidrografic Mureș, vor fi verificate 108 de baraje, dintre care, în număr de 17 sunt deținute de Administrația Bazinală de Apă Mureș.

Pentru fiecare baraj în parte, se va întocmi câte un Proces Verbal de Constatare, bine structurat și în detaliu, pentru a putea oferi suport în elaborarea raportului final.

Acțiunea se va finaliza până la data de 20 noiembrie, cu un raport de sinteză ce va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D. Raportul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE