Totul despre vin, la ”Școala Vinului” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Totul despre vin, la ”Școala Vinului”

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Școala Vinului”, organizată în colaborare cu Federația Națională a Degustătorilor Autorizați (FNDA), sub egida Vin La Cultură și cu susținerea Vinul.ro, va avea loc în periaoda 24-27 octombrie, la Hotel Business din Târgu Mureș. Astfel, pe parcursul a trei zile se va desfășura un curs intensiv de introducere în enogastronomie pentru amatori.

„Acest curs cuprinzător va înlătura orice teamă pe care o aveți de a învăța ceea ce ați dorit întotdeauna să învățați despre vin. Începem cu o prezentare generală a unor termeni și principii de bază despre vin, după care vă vom duce într-un tur mondial al renumitelor regiuni viticole și podgorii din principalele țări producătoare. Acest curs va acoperi subiecte precum: cum să degustați vinul în mod corespunzător și cum să faceți o selecție bună într-un restaurant sau într-un magazin. De asemenea, vă va ajuta să asociați cel mai bun vin cu anumite alimente. Vom acoperi toate caracteristicile vinului, inclusiv aromele, gustul și culoarea acestuia și vom explora întregul proces de vinificație, de la culesul strugurilor în vie până la îmbutelierea vinului. De asemenea, vom acoperi elementele esențiale ale asocierilor culinare, pentru a ști în viitor ce vin să cereți într-un restaurant în funcție de mâncarea pe care ați comandat-o, sau ce să gătiți acasă în funcție de vinul pe care-l aveți în frigider”, se precizează în descrierea evenimentului.

Programul cursului                                                                      

Cursul se va desfășura în fiecare zi, de la ora 18.00 la ora 21.00, iar prima zi cuprinde următorul program: Fizionomia și fiziologia gustului, restaurantul și comportamentul clientului pentru a primi servicii de calitate și degustarea a minim cinci vinuri cu descrierea senzațiilor. În cea de-a doua zi, participanții vor învăța despre  producerea vinurilor și vor degusta minim cinci vinuri cu descrierea senzațiilor și procedeele de obținere a lor. Ziua a treia este dedicată tehnicilor de servire, informațiilor despre zonele viticole din România și soiurile autohtone și degustarea a minim cinci vinuri cu descrierea senzațiilor. În a patra zi obiectivele sunt următoarele: Noțiuni despre “Lumea Veche” și “Lumea Nouă”, asocierea vinurilor cu preparatele, programul de asociere (utilizarea lui) și degustarea și asocierea a minim cinci vinuri cu un singur preparat și diferite garnituri.

După curs absolvenții vor fi îmbogățiți cu următoarele competențe: „Vei știi tehnicile de vinificare, vei știi să apreciezi vinul din punct de vedere vizual, tactil, olfactiv și gustativ, vei afla tehnici de servire și de degustare a vinului, vei afla informații despre principalele zone viticole din România și din lume, vei beneficia de discounturi la toate evenimentele organizate de FNDA, vei fi primul care va afla despre vacanțele enogastronomice, naționale și internationale, organizate de FNDA și AWESOMM, vei primi un cont gratuit de membru „Just AWESOMM” în cadrul clubului AWESOMM, cu toate beneficiile aferente (fără pachetul de vinuri) și multe altele”.

Prețul pentru participare este de 1.000 de lei, iar mai multe informații se găsesc pe pagina oficială a evenimentului, https://www.scoalavinului.ro/.

Ioana MĂRGINEAN

Foto: www.depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE